Menu
 

Pusaudžu resursu centra Siguldas filiāle nosvin gada jubileju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.vm.gov.lv Foto - www.vm.gov.lv

Pateicoties Veselības ministrijas un Labklājības ministrijas finansējumam, pērn 10.augustā oficiāli tika atklāta Pusaudžu resursu centra (PRC) Siguldas filiāle. Šogad PRC Siguldas filiāle nosvinēja savu pirmā pastāvēšanas gada jubileju, aicinot uz dzimšanas dienas svinībām Siguldas novada pašvaldības un citu institūciju pārstāvjus, informē Siguldas novada pašvaldībā.

PRC Siguldas filiāles pastāvēšanas gada laikā speciālisti palīdzību snieguši divsimt pusaudžiem (131 vienai meitenei un 69 puišiem) vecumā no desmit līdz 18 gadiem. Palīdzība sniegta trīs mēnešu vai pusgada garumā, ko nosaka programmas - garastāvokļu traucējumu vai atkarību programmas - ilgums, kurā pusaudzis ticis uzņemts.

Visbiežāk sastopamās grūtības, ar kurām pusaudži vēršas pie PRC Siguldas filiāles speciālistiem, ir depresijas trauksmes un depresijas simptomātika, vielu un procesu atkarības, uzvedības grūtības, ēšanas traucējumi. Vairāk nekā trešdaļa pusaudžu speciālistiem atklāj, ka cieš no bulinga skolā. Īpaši satraucoši, ka pusaudži stāsta par piedzīvotu iespējamu seksuālu vardarbību, kā arī fizisku un emocionālu vardarbību ģimenēs, norāda pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.