Menu
 

Ropažu pagastā dzēsts ugunsgrēks divstāvu dzīvojamā mājā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Sestdien plkst.15.14 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Ropažu novada Ropažu pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas jumts 150 kvadrātmetru platībā, pirmais stāvs 100 kvadrātmetru platībā un otrais stāvs 50 kvadrātmetru platībā.

Dzēšanas darbus apgrūtināja uz jumta uzstādītie saules paneļi, kas sarežģīja jumta seguma demontāžu un līdz ar to piekļūšanu degšanas vietām, norāda VUGD, tāpēc dzēšanas darbi noslēdzās tikai pusdivos naktī.

Kopumā pagājušās nedēļas otrajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis vairāk nekā 40 izsaukumu, lielākā daļa bijusi par vēja brāzmu nolauztajiem kokiem, pārsvarā – uz ceļa braucamajām daļām. 11 izsaukumi saņemti no Salaspils novada, pieci – no Ropažu novada, četri – no Ķekavas novada (arī viens, kur vienviet bija nolūzuši 12 koki), pa vienam – no Mārupes, Siguldas, Ādažu novada un Jūrmalas.

Pēdējo dienu laikā saņemts vēl pusotrs desmits izsaukumu par ugunsgrēkiem, tajā skaitā uz Ropažu novada Stopiņu pagasta Rumbulu, kur dega pirts (40 m2 platībā), Ropažiem, kur uguns bija pārņēmusi šķūni un malku (50 m2), un Inčukalnu, kur dega pamesti bišu stropi (40 m2).

Vēl vienstāva dzīvojamā mājā Pļavu ielā Salaspilī dega starpsienas siltumizolācija (0,1 m2), Salaspils pagasta “Stūrīšos 1” – elektrības stabs (0,5 m2), Jaunolainē – elektrības transformators (0,3 m2) un elektrības stabs (2 m2), Salaspils novada Saulkalnē – sadzīves mantas piecstāvu dzīvojamās mājās trešā stāva balkonā (0,5 m2), Ķekavas pagastā – elektrības sadales skapis un vadi angāra tipa ēkas noliktavā (5 m2), Ropažu novada Sileniekos – elektrības stabs (0,5 m2), Ķekavā – kravas automašīna (2 m2), Skolas ielā Salaspilī – bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens piecstāvu dzīvojamās mājas piektā stāva dzīvoklī (0,1 m2), bet Zemgales ielā Olainē – degvielas kannas (0,5 m2).

Sestdien pēcpusdienā saņemts izsaukums uz Zigfrīda Meierovica prospektu Jūrmalā, kur bija notikusi divu vieglo automašīnu sadursme. Glābēji sakārtoja ceļa braucamo daļu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.