Menu
 

Saeimas Ārlietu komisija atbalsta kolektīvo iesniegumu par nepievienošanos Stambulas konvencijai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ieva Ābele, Saeima Foto - Ieva Ābele, Saeima

Trešdien Saeimas Ārlietu komisijas sēdē deputāti sprieda par kolektīvā iesnieguma “Par Latvijas nepievienošanos Stambulas konvencijai” tālāko virzību. Komisija lēma konceptuāli atbalstīt iesniegumā pausto iedzīvotāju iniciatīvu ­– neratificēt Eiropas Padomes konvenciju par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu un atsaukt Latvijas pievienošanos Eiropas Komisijas aicinājumam Eiropas Savienībai parakstīt un ratificēt Stambulas konvenciju, pavēstīja Saeimas preses dienests.

“Ir notikušas plašas, padziļinātas diskusijas par Saeimā iesniegto kolektīvo iesniegumu par nepievienošanos Stambulas konvencijai. Mēs esam uzklausījuši gan ekspertu, gan pilsoniskās sabiedrības viedokļus un argumentāciju. Vardarbība ir jāizskauž, un tam ir jāizmanto visi iespējamie līdzekļi, taču mēs nedrīkstam ignorēt riskus un saistības, kas izriet no neviennozīmīgi interpretētiem un diskutabliem normatīvajiem aktiem,” sacīja Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols.

Ārlietu komisija gatavos Saeimas lēmuma projektu ar aicinājumu nepievienoties Eiropas Padomes Konvencijai par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu, informēja R.Kols.

Par nepievienošanos konvencijai vēl būs jālemj Saeimai, atzīmē Saeimas preses dienests.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.