Menu
 

Salaspilī atklāts otrreizējo materiālu šķirošanas punkts

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Lai nodrošinātu ērtu, videi draudzīgāku un vienlaikus ekonomiski izdevīgāku risinājumu atkritumu šķirošanai, Salaspilī, Enerģētiķu ielā 17b, atklāts jauns atkritumu šķirošanas punkts, kurā tuvējo māju iedzīvotāji turpmāk varēs šķirot dažāda veida mājsaimniecībā radušos atkritumus.

No jauna izveidotajā šķirošanas punktā, kas atrodas ielokā starp vairākām daudzdzīvokļu mājām, iedzīvotājiem būs plašas iespējas šķirot dažāda veida atkritumus. Punktā izvietoti konteineri dalīti vāktajiem atkritumiem – papīram, plastmasai un metāla iepakojumam, kā arī stiklam, bioloģiskajiem atkritumiem, tekstilizstrādājumiem, nolietotajai elektrotehnikai u.c. atkritumu veidiem.

Šķirošanas punktu ar slēdzamām novietnēm atkritumu konteineriem izbūvējusi Salaspils novada pašvaldība, bet atkritumu apsaimniekošanu tajā nodrošina vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide”.

"Pašvaldībā jau ir izbūvēti 16 šāda tipa atkritumu šķirošanas punkti, divi ir būvniecības stadijā un vēl vienam tiks izstrādāts būvprojekts. Kopējās investīcijas, ko pašvaldība ir ieguldījusi šādu punktu izbūvei, tuvojas pusmiljonam eiro. Tāpēc aicinu ikvienu novada iedzīvotāju šķirot atkritumus, tādā veidā samazinot mājsaimniecības izmaksas par atkritumu izvešanu, kā arī padarot vidi, kurā dzīvojam, tīru gan šodien, gan nākotnē," pasākumā teica Salaspils novada domes attīstības daļas vadītājs Guntars Auders.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.