Menu
 

Saeimas deputāti rosina vairāk ierobežot alkohola tirgošanas laiku

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Vairāki Saeimas deputāti iesnieguši priekšlikumus grozījumiem Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas paredz Latvijā vairāk ierobežot alkohola tirgošanas laiku.

Patlaban likums nosaka, ka alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecība ir aizliegta no plkst. 22 līdz 8, izņemot tādas vietas, kurās alkoholiskie dzērieni tiek realizēti tikai izlejamā veidā un tiek nodrošināta to patērēšana uz vietas.

Visbargākos ierobežojumus rosinājis nu jau bijušais deputāts Jurģis Klotiņš (NA). Viņa priekšlikums paredz, ka alkohola tirdzniecība no pirmdienas līdz sestdienai būtu aizliegta no plkst.20 līdz 10, bet svētdienās - pilnībā aizliegta.

Klotiņš arī rosina aizliegt alkoholu pārdot personām līdz 21 gadu vecumam, kā arī personām, kuras ir alkohola reibumā.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas priekšsēdētājs Harijs Rokpelnis rosina aizliegt alkohola tirdzniecību no plkst.21 līdz 11, bet svētdienās un svētku dienās - no plkst.16 līdz 11.

Līdzīgu priekšlikumu iesnieguši ''Jaunās vienotības'' (JV) bijušie deputāti, nu jau ministri Inga Bērziņa un Hosams Abu Meri, piedāvājot noteikt aizliegumu pārdot alkoholu svētdienās no plkst.15 līdz 8.

Deputāts Jānis Patmalnieks (JV) rosina aizliegt alkoholu tirgot no plkst.22 līdz 10, savukārt Edmunds Cepurītis (P) - no plkst.20 līdz 10.

Cepurītis un JV deputātu grupa rosina aizliegt tirgot alkoholu degvielas uzpildes stacijās. 

Plānots, ka par minētajiem grozījumiem atbildīgā Saeimas Sociālo un darba lietu komisija atsāks strādāt nākamnedēļ, sākot izskatīt priekšlikumus otrajam lasījumam.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.