Menu
 

ES un Lielbritānija breksita sarunās turas pie līdzšinējām pozīcijām

  • Autors:  LETA/AFP

Eiropas Savienība (ES) un Lielbritānija ceturtdien sarunās Briselē stingri turējušās pie līdzšinējām nostājām breksita jautājumā, paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) preses pārstāve.

Lielbritānijas premjerministra Borisa Džonsona padomnieks ES lietās Deivids Frosts tikās ar Eiropas Komisijas amatpersonām Ilzi Juhansoni un Stefāniju Riso.

"Tā bija iepazīšanās tikšanās," sacīja EK preses pārstāve Mina Andrejeva, piebilstot, ka abu pušu pozīcijas nav mainījušās.

Andrejeva norādīja, ka EK prezidentam Žanam Klodam Junkeram un Džonsonam būs iespēja tikties G7 samitā Biaricā.

Frosts, kurš agrāk strādāja Lielbritānijas Ārlietu ministrijā, trešdien tikās arī ar EK amatpersonu Klāru Martinesu Alberolu.

Džonsons vēlas, lai tiktu grozīta breksita vienošanās, ko viņa priekštece premjerministra amatā Terēza Meja noslēdza ar Briseli, bet Lielbritānijas parlaments trīs reizes noraidīja.

ES līderi savukārt turas pie pārliecības, ka šī vienošanās nav maināma, taču viņi ir gatavi no jauna iesaistīties sarunās par vienošanos pavadošo politisko deklarāciju par abu pušu nākotnes attiecībām.

Frosts amatā nomainījis Mejas padomnieku Oliveru Robinsu, kurš izpelnījās kritiku no breksita atbalstītājiem par pārlieku piekāpšanos ES breksita sarunās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.