Menu
 

Tiesās vīrieti par sešpadsmit gadu vecumu nesasniegušas meitenes izvarošanu Salaspilī

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Augusta nogalē Pierīgas prokuratūras prokurore tiesai nodeva krimināllietu, kurā kāds vīrietis apsūdzēts par to, ka viņš izdarīja dzimumakta mēģinājumu, kā arī orālu un anālu aktu un dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā ar personu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu, pret cietušās gribu, lietojot vardarbību un draudus, informēja Latvijas Republikas prokuratūrā.

Saskaņā ar apsūdzību, vīrietis šī gada 3.martā meža masīvā Salaspilī nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi un īstenojot noziedzīgu nodomu, būdams alkohola ietekmē, zinot, ka cietusī nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu, nolēma stāties dzimumattiecībās pret viņas gribu, kas no apsūdzētā neatkarīgu iemeslu dēļ neizdevās, jo neiestājās erekcija.

Tāpat pret cietušās gribu, pielietojot vardarbību un draudus, viņš izdarīja ne mazāk kā astoņus orālus aktus un vienu anālu aktu, apdraudot cietušās dzimumneaizskaramību, tikumību un normālu fizisko un garīgo attīstību.

Apsūdzētais iepriekš kriminālā kārtā sodīts divas reizes, tostarp par izvarošanu un seksuālu vardarbību. 

Vīrietis tika aizturēts 10.martā pēc tam, kad 4.martā Valsts policija viņu bija izsludinājusi meklēšanā, tostarp ar plašsaziņas līdzekļu starpniecību. Viņam tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas rajona tiesai.

Iepriekš Valsts policija informēja par publiskā meklēšanā izsludinātā 1986.gadā dzimušā Aivara Artemenkova aizturēšanu, pret kuru uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 159. panta trešās daļas un Krimināllikuma 160. panta sestās daļas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.