Menu
 

Kaminskis: Sprindžuks varētu būt gana kompetents reģionālās attīstības ministrs

  • Autors:  LETA
Gints Kaminskis. Foto - LETA Gints Kaminskis. Foto - LETA

Bijušajam Ādažu novada domes priekšsēdētājam, 14.Saeimā ievēlētajam Mārim Sprindžukam (AS) varētu būt atbilstošās kompetences, lai jaunajā valdībā kļūtu par reģionālās attīstības ministru, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" pauda Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) priekšsēdis Gints Kaminskis.

Viņš sacīja, ka jaunajam reģionālās attīstības ministram būs jāstrādā, lai pašvaldībām palīdzētu nodrošināt finanšu stabilitāti vismaz vidējā termiņā, lai attīstītu centrus un lauku teritorijas, nodrošinātu iedzīvotājiem pakalpojumu pieejamību, tādējādi uzlabojot dzīves kvalitāti. "Šeit ministra redzējums un izpratne par procesiem ir būtiska, kas, es domāju, Sprindžuka kungam varētu būt," komentēja Kaminskis.

Runājot par jaunā ministra un valdības darāmajiem darbiem, LPS vadītājs pieminēja administratīvi teritoriālās reformas iedzīvināšanu un īstenošanu praksē, jaunā Pašvaldību likuma ieviešanu, atkritumu apsaimniekošanas jautājumu sakārtošanu, reģionālo plānu pabeigšanu, dabas resursu nodokļa jautājumu sakārtošanu un citus.

Kaminskis atkārtoti uzsvēra jau iepriekš pausto, ka jaunajā Saeimas sasaukumā ir ievēlēts salīdzinoši liels skaits - 26 - bijušie pašvaldību domju deputāti un priekšsēdētāji, kā arī viņu vietnieki. Šiem cilvēkiem, viņaprāt, ir pieredze un izpratne par pašvaldību lietām, kas ļauj cerēt uz ilgstoši sasāpējušu pašvaldību problēmu risināšanu.

Kā ziņots, potenciālie koalīcijas partneri ir vienojušies par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) un Ekonomikas ministrijas reformēšanu un vienas jaunas enerģētikas un klimata ministrijas veidošanu. Reformētās VARAM jeb reģionālās attīstības un digitālo lietu ministriju varētu uzticēt vadīt "Apvienotā saraksta" izraudzītam kandidātam, un izskanējis, ka līdz ar to šim amatam varētu virzīt Sprindžuku.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.