Menu
 

Apgrūtināti braukšanas apstākļi lielākajā daļā Latvijas

  • Autors:  LETA
Karte - Latvijas Valsts ceļi Karte - Latvijas Valsts ceļi

Trešdienas rītā, turpinoties lietum, apgrūtināti braukšanas apstākļi slideno autoceļu dēļ ir lielākajā daļā Latvijas, izņemot Kurzemi, liecina VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.

Īpaši apgrūtināta braukšana ir pa vietējajiem autoceļiem. LVC norāda, ka vietējās nozīmes grants ceļi, kurus ziemā uztur ar piebraukta sniega kārtu, ir ļoti grūti izbraucami – ceļus klāj ledus un ūdens kārta, savukārt uzturēšanas darbi šādos laika apstākļos ir neefektīvi.

Tiem, kuri ikdienā pārvietojas pa šādiem autoceļiem, jābūt gataviem ziemas braukšanas apstākļiem un transportlīdzeklim jābūt atbilstoši aprīkotam, nepieciešamības gadījumā lietojot riepas ar radzēm.

LVC atgādina, ka autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci ar priekšā braucošajiem automobiļiem.

Jau ziņots, ka trešdien Latviju šķērsos jauni lietus mākoņi, vairāk līs valsts dienvidos un vidienē, bet no rīta un vakarā - austrumu novados, prognozē sinoptiķi.

Braukšanas apstākļi uz lielceļiem uzlabosies, savukārt mazākas nozīmes ceļi daudzviet saglabāsies ļoti slideni, ledu vietām klās ūdens.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.