Menu
 

Sākas Ķekavas novada līdzdalības budžeta projektu ideju konkurss

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Lai veicinātu apkaimju attīstību Ķekavas novadā, pašvaldība izsludinājusi Ķekavas novada līdzdalības budžeta projektu ideju konkursu. Iedzīvotāji aicināti no 29.marta līdz 28.maijam iesniegt savus projektu pieteikumus pašvaldībā. Konkursa mērķis ir veicināt iedzīvotāju iniciatīvu, iesaisti un līdzdalību piešķirtā finansējuma izlietošanā. Sabiedrības līdzdalības kopējo budžetu šogad veido 170 000 eiro.

Kā skaidro pašvaldībā, konkursā var piedalīties Ķekavas novadā deklarēta fiziska persona vai persona, kurai pieder īpašums Ķekavas novadā un kura ir sasniegusi 16 gadu vecumu, kā arī Ķekavas novadā reģistrēta biedrība vai nodibinājums.

Lai palīdzētu sagatavot kvalitatīvus, konkursa mērķiem un noteikumiem atbilstošus pieteikumus, iedzīvotājiem ir iespēja konsultēties ar pašvaldības speciālisti Ivetu Zālīti (tālr. 29150072, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.). Tāpat tiks organizēts vebinārs par konkursa norisi.

Pieteikumu atbilstību kritērijiem izvērtēs konkursa vērtēšanas komisija, pieņemot lēmumu divu kalendāro mēnešu laikā pēc projekta iesniegšanas termiņa beigām. Kā norāda Ķekavas novada pašvaldības Attīstības un būvniecības pārvaldes vadītāja Kristīne Danovska, nozīmīga loma būs spējai par savu ideju pārliecināt arī citus novadniekus. “Komisija izvērtēs konkursam pieteikto projektu atbilstību noteiktām prasībām, bet īstie vērtētāji un budžeta līdzekļu sadalītāji ir iedzīvotāji,” uzsver K.Danovska, aicinot pārdomāt ideju pieteikumus.

Kritērijiem atbilstošās idejas tiks ierindotas trīs balsošanas grupās – pilsēta, teritorija ar vairāk nekā 500 iedzīvotājiem un teritorija ar mazāk nekā 500 iedzīvotājiem – un nodotas iedzīvotāju balsojumam. Piedalīties balsošanā varēs persona, kura sasniegusi 16 gadu vecumu un ir deklarēta Ķekavas novadā.

Katram balsstiesīgajam novada iedzīvotājam būs trīs balsis – pa vienai katrā balsošanas grupā. Balsojums būs ieskaitīts, tikai nododot visas trīs balsis. Balsošana notiks augustā. Pašvaldība īstenos tās idejas, kas saņems lielāko iedzīvotāju balsu skaitu atvēlētā budžeta ietvaros.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.