Menu
 

Inciemā izbūvēta multifunkcionāla asfaltēta velotrase

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - M.M. Židaua, sigulda.lv Foto - M.M. Židaua, sigulda.lv

Krimuldas pagasta Inciema noslēgušies būvdarbi, projekta ietvaros izbūvējot asfaltētu velotrasi, kas paredzēta gan bērniem, gan pieaugušajiem, tostarp pieredzējušiem sporta profesionāļiem, kuri vēlas attīstīt savas braukšanas prasmes un koordināciju, informēja Siguldas novada pašvaldībā.

Multifunkcionālajā trasē ir dažādu augstumu kalniņi, virāžas un slīpumi. Tā izbūvēta, lai braucējs, izmantojot ķermeņa kustības, varētu attīstīt ātrumu, kā arī, izvairoties no sadursmēm, visi trases punkti ir pārredzami no jebkura trases punkta. Izbūvēti piekļuves ceļi un uzstādīti labiekārtojuma elementi: soliņi, atkritumu urnas, kā arī velostatīvi un informācijas stendi.

Būvdarbus veica SIA “City playgrounds”; pēc pašvaldības datiem, projekta kopējās izmaksas ir 46 665,87 eiro + PVN. 

1.jūlijā notika multifunkcionālās asfaltētās velotrases svinīgā atklāšana, kurā apmeklētāji tika iepazīstināti ar drošas braukšanas pamatnoteikumiem, vēroja paraugdemonstrējumus un piedalījās dažādos konkursos. Pasākumu vadīja profesionālais skrituļslidotājs Nils Jansons, savukārt par muzikālo gaisotni parūpējās pašmāju hip-hop mūziķis Eksis. Klātesošos svinīgajā notikumā Inciemā uzrunāja Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.