Menu
 

Ķīšezera apkārtnē notiks Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas "Berešu maršs"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

No 14. līdz 15. septembrim militārajā objektā Ezermalas ielā 8, Rīgā un tās apkārtnē esošajās teritorijās tiks organizēta gadskārtējā Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas tradīcija jeb vingrinājums “Berešu maršs”, kurā piedalīsies aptuveni 85 karavīri formas tērpos un ekipējumā.

“Berešu maršā” piedalīsies Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas pirmo kursu kadeti, kuriem nepilnas diennakts laikā būs jāveic vismaz 35 km gara distance, jāizpilda dažādi taktiskie uzdevumi 10 dažādās stacijās, kurās tiks pārbaudītas zināšanas un iemaņas, kas iegūtas pirmajā studiju gadā un jāveic maršs apkārt Ķīšezeram.

Sekmīgi paveicot uzdevumus, kadeti būs tiesīgi nēsāt bereti un vienības kokardi, kas apliecina un simbolizē piederību vienībai. Maršs notiks gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā.

Mācību uzdevumu izpildes laikā tiks lietota mācību munīciju un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību. Tomēr, atrodot mācību vietās nezināmus priekšmetus, tos aizliegts aiztikt vai pārvietot.

Nacionālie bruņotie spēki aicina iedzīvotājus nesatraukties, redzot pārvietojamies karavīrus un pavadošos vieglos transporta līdzekļus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.