Menu
 

Bogdanovičs un Ermane-Marčenko vētrainos apstākļos Salaspilī kļuvuši par Latvijas čempioniem krosā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Māris Vancevičs Foto - Māris Vancevičs

Salaspils pludmalē vējainos un drēgnos apstākļos aizvadīts Latvijas čempionāts velokrosā. Par valsts čempionu vīru konkurencē dramatiskā cīņā kļuva “Hengxiang” vienības sportists Māris Bogdanovičs, pēdējos metros apsteidzot teju visu distanci vadībā esošo mājinieku Matīsu Kaļveršu. Dāmu konkurencē triumfs Evelīnai Ermanei-Marčenko.

Kā vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija, pēc pērn sekmīgi aizvadītā “Salaspils Zīriņu” velokrosa, šogad sacensības ieguva Latvijas čempionāta statusu. Matīss Kaļveršs ar ģimeni un domubiedriem no “Salaspils zīriņi” paveica lielisku darbu, izveidojot augsta līmeņa sacensību trasi. Nozīmīgu ieguldījumu deva arī Salaspils novada pašvaldība.

Savu iespaidu atstāja laika apstākļi. Jau tā spēcīgais vējš, Daugavas krastā bija īpaši negants. Arī gaisa temperatūra bija vien dažādu grādus virs nulles. Par spīti tam sacensības sapulcēja teju visu Latvijas jaunatnes sporta skolu dalībniekus, ko papildināja arī elites un amatieru braucēji. Sacensību trase bija ļoti baudāma un fiziski prasīga. Netrūka ne vairāku smilšu sektoru, ne trepju, ne arī stāvu uzbraucienu un nobraucienu, kā arī mākslīgie baļķi, kur vien retais spēja pārlēkt, nenokāpjot no velosipēda.

Vīru elitē, veicot astoņus apļus, no starta visiem pa priekšu aizbrauca Matīss Kaļveršs. Salaspilietis ātri ieguva vairāk nekā 30 sekunžu pārsvaru pār tuvāko sekotāju Māri Bogdanoviču. Vēlāk pārsvars pat pietuvojās minūtei. Neskatoties uz vairākām tehniskām likstām, beigu daļā Bogdanovičs spēja kāpināt tempu un strauji pietuvoties līderim.

Pēdējā aplī tapa skaidrs, ka intriga par uzvarētāju būs līdz pašām beigām. Pēdējā apļa smilšu sektorā “Hengxiang” braucējs panāca mājinieku. Viss izšķīrās finiša taisnē, kur vairāk spēka kājās bija tieši dobelniekam Bogdanovičam, kurš dramatiskā cīņā arī kļuva par Latvijas čempionu. Distancē Māris pavadīja stundu, minūti un 14 sekundes.

Sīva cīņā līdz pašām beigām izvērtās arī par trešo vietu, kur Kārlis Klismets (“Giant&Liv team Latvia”) smilšu sektoros spēja iegūt izšķirošo pārsvaru pār “MSĢ/ VeloLifestyle/ Smiltene BJSS” pārstāvi Ģirtu Harkinu. Kārlis uzvarētājam zaudēja 5 minūtes un 34 sekundes, bet Ģirts – 5 minūtes un 53 sekundes.

Junioru konkurencē distances beigu daļā izšķirošu pārsvaru ieguva “Goldingen CA/ Kuldīgas NSS” pārstāvis Gustavs Gidrēvičs, izcīnot uzvaru. Otro vietu ieguva Olivers Jēkabs Skrapcis un trešo Krišjānis Lejiņš. Meitenēm šajā grupā Latvijas čempiones titulu izcīnīja “Baldones RN” pārstāve Amanda Reilija Zariņa, bet dāmu konkurencē bez sportiskās intrigas uzvarēja Evelīna Ermane-Marčenko (“ZZK”). “Open” grupā uzvarēja Matīss Bērziņš un Diāna Jurēviča.

Jauniešu grupā ātrākie izrādījās Helvijs Kancers un Laura Klismete, U14 vecuma grupā – Māriņš Ice un Samanta Roziņa, U12 grupā – Rodrigo Fecers un Katrīna Hansone, U10 grupā – Kārlis Judins un Ieva Silvija Tilko, bet U8 grupā – Artūrs Hansons un Laura Icenberga, informēja LRF.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.