Menu
 

Divu kuģu sadursmē Ziemeļjūrā viens bojāgājušais, četri pazuduši

  • Autors:  LETA--AFP

Ziemeļjūrā otrdien notikusi divu kravas kuģu sadursme, un viens no kuģiem nogrimis, pavēstīja Vācijas varasiestādes. Negadījumā viens cilvēks gājis bojā un četri pazuduši. Vēl divi apkalpes locekļi izglābti, paziņoja Vācijas Jūras glābšanas biedrības preses sekretārs Kristiāns Štipeldejs.

Negadījums notika otrdienas rītā aptuveni 22 kilometrus uz dienvidrietumiem no Helgolandes salas, paziņoja Vācijas Centrālā jūras ārkārtas situāciju pārvalde. Glābšanas operācijā šobrīd iesaistīti vairāki kuģi un helikopteri. "Ārkārtas dienesti dara visu, ko tie var, lai izglābtu pazudušos cilvēkus," paziņojumā apliecināja Vācijas transporta ministrs Folkers Visings.

Pēc sadursmes nogrimis Lielbritānijā reģistrētais kuģis "Verity", kas bija ceļā no Brēmenes uz Imingemu, Lielbritānijā Linkolnšīras grāfistē. Otrs kuģis "Polesie" reģistrēts Bahamu Salās un devās no Hamburgas uz Spāniju. "Polesie" pieder Polijas uzņēmumam "Polsteam".

"Verity" bija mazāks kuģis, tā garums bija 91 metrs, bet "Polesie" garums ir 190 metri. "Polesie" joprojām atrodas virs ūdens ar 22 cilvēkiem uz klāja, paziņoja pārvalde.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.