Menu
 

Jūrmalas muzejam un filiālēm jauns logo

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēli - Artis Veigurs un publicitātes Attēli - Artis Veigurs un publicitātes

Pirmdien, 5.jūnijā, Jūrmalas muzejā tika prezentēts jaunais logo, kas vizuāli apvieno Jūrmalas muzeju un tā filiāles - Aspazijas māju, Jūrmalas Brīvdabas muzeju un Bulduru Izstāžu namu -, informē Jūrmalas muzejā.

"Lai gan muzejs ir vēstures liecinieks un stāsta par pagātnes notikumiem, tas ir dzīvs organisms, kas dzīvo sabiedrībā un stāsta par sabiedrības procesiem. Tāpēc ir svarīgi, ka mēs augam līdzi ne tikai krājuma priekšmetu kopskaitam, kas nu jau sniedzas pāri 70 tūkstošiem, ne tikai laikmetīgām izstādēm, bet mēs augam līdzi arī procesiem sabiedrībā un cenšamies būt vajadzīgi un atpazīstami" uzsvēra Jūrmalas muzeja direktors Ernests Sviklis.

Logo izstrādes process bija sarežģīts un daudzšķautnains. Veidojot jauno vizuālo identitāti, būtisks uzdevums bija ne tikai domāt par pārmaiņu procesu un jauno piedāvājumu, bet arī par nepieciešamību saglabāt tradīcijas un turpināt labi iesāktos darbus. "Svarīgi saprast, ka zīmols, ko mēs radām, ir sajūtas, ko mēs dodam cilvēkiem, - ne tikai mūsu viesiem, apmeklētājiem, bet arī komandai, kas šeit strādā. Tā ir kā lego puzlis, kurā logotips ir tas elements, kas mēģina to apvienot. Jūrmalas muzeja paziņojums par jaunu logo ir paziņojums par pārmaiņām. Par jaunu ceļu, kuru mēs esam sākuši, ka mēs gribam būt vēl labāki, vēl iedvesmojošāki. Lai šis pārmaiņu ceļš, gan komandai, gan visiem pārējiem ir aizraujošs!" aicināja Jūrmalas domes Komunikācijas pārvaldes vadītāja Līga Dzirnekle.

Muzejā ir četras struktūrvienības, kas kopā veido sarežģītu un pilsētu aptverošu ģeogrāfiju, sākot ar Aspazijas māju Dubultos, centrālo ēku Majoros, Bulduru Izstāžu namu un noslēdzot ar Jūrmalas Brīvdabas muzeju Buļļos. Neskatoties uz dažādiem šo struktūrvienību uzdevumiem, svarīgi ir saglabāt un demonstrēt sabiedrībai vienotu vizuālo identitāti, saglabājot arī atšķirīgās iezīmes. Tādēļ 2023.gada 2.februārī Jūrmalas muzejs izsludināja jauna logo metu konkursu. Tika iesūtīts 51 pieteikums ar vēl lielāku variāciju skaitu. Dažādās pieejas un vizuālās identitātes redzējumus vērtēja žūrijas komisija, kurā piedalījās Jūrmalas muzeja darbinieki un Jūrmalas valstpilsētas administrācijas Kultūras nodaļas pārstāvji. Žūrijas komisija izvēlējās 16 finālistus. Uzvarētājs, grafiskais dizainers Jānis Bremmers saņēma galveno balvu, trīs dalībnieki saņēma atzinības rakstus un naudas balvas, bet 12 dalībnieki saņēma pateicības rakstus par dalību konkursā, vēsta Jūrmalas muzejā.

"Vadmotīvs, izstrādājot logo, bija, lai tas ir viegli saprotams un savienojams ar līdzšinējo Jūrmalas pilsētas vizuālo identitāti. Muzejs un tā filiāles pašas par sevi ir kā simboli ar savu unikālo arhitektūru. Tos veidojot, tika domāts par tā uztveramību un lai tas būtu uztverams jebkuriem cilvēkiem, tūristiem vai apmeklētājiem. Ikonas ir saprotamas bez paskaidrojošā teksta, tādā veidā logo ir skaidri un izmantojami neatkarīgi no komunicējošās valodas," stāsta konkursa uzvarētājs Jānis Bremmers.

Jūrmalas domes priekšsēdētāja Rita Sproģe uzsver, ka muzejs vienmēr ir mainījies: "Vienotais tēls, kas izstrādāts, ir nedaudz atšķirīgs katrai muzeja struktūrai, bet ar kopīgu iezīmi. Tas ir liels ieguvums, jo mēs kā Jūrmala parādām, ka esam atpazīstami, mūsdienīgi un vienoti, vienlaicīgi cienot atšķirīgo."

Logo jau uzsācis dzīvi Aspazijas mājā un turpmāk būs redzams visās muzeja pasākumu afišās un citos vizuālos darbos. Tas stiprinās arī muzeja identitāti digitālajā vidē. Ir jau uzsākts darbs pie muzeja suvenīru līnijas izveides. Muzeja un tā filiāļu darbiniekiem ir vēl daudzas ieceres, kā jaunais logo stiprinās Jūrmalas muzeja tēlu un piesaistīs arvien jaunus apmeklētājus, atzīmē Jūrmalas muzeja pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.