Menu
 

Reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā jūnija beigās saglabājies 5,5% apmērā

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis šogad jūnija beigās bija 5,5% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir tāds pats kā mēnesi iepriekš, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) publiskotā informācija.

Jūnija beigās NVA bija reģistrēti kopumā 49 239 bezdarbnieki, kas ir par 389 cilvēkiem vairāk nekā mēnesi iepriekš, kad aģentūrā bija reģistrēti 48 850 bezdarbnieki.

Zemākais reģistrētā bezdarba līmenis jūnija beigās joprojām bija Rīgas reģionā - 4,3% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,1 procentpunktu vairāk nekā mēnesi iepriekš, bet augstākais reģistrētā bezdarba līmenis saglabājās Latgales reģionā - 11,2%, kas ir kritums par 0,3 procentpunktiem.

Kurzemē jūnijā reģistrētā bezdarba līmenis audzis par 0,1 procentpunktu - līdz 5,5%, Vidzemē saglabājies nemainīgs 5,4% apmērā, bet Zemgalē audzis par 0,1 procentpunktu - līdz 5,1% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Rīgā reģistrētā bezdarba līmenis jūnijā audzis par 0,1 procentpunktu, mēneša beigās veidojot 4,4% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Pagājušā gada beigās Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,1% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.