Menu
 

Sigulda aicina svinēt Rudens karalistes svētkus

  • Autors:  Siguldas Attīstības aģentūra
Ilustrācija - sigulda.lv Ilustrācija - sigulda.lv

Siguldas novads aicina uz aizraujošu rudens atklāšanas pasākumu – “Rudens karalistes svētki”. Pasākums notiks 23.septembrī Siguldas pils kvartālā, kur gan lieliem, gan maziem apmeklētājiem tiks piedāvāta plaša bezmaksas notikumu un izklaižu programma visas dienas garumā. Plkst. 11.00 noritēs svinīgā svētku atklāšana pils dārzā kopā ar folkloras kopu “Putni” un pūtēju ansambli “Sigulda”.

Jau no plkst. 11.00 arī šogad darbosies dizaina un amatnieku rudens tirgus, kas pulcēs amata meistarus no visas Latvijas. Īpaši pārsteigumi gaidīs mazākos karalistes viesus – Siguldas pils paviljonā plkst. 12.00 sāksies muzikāls uzvedums bērniem “Piedzīvojumi Garšu karalistē”. Tas būs neparasts stāsts par brīnumaino Garšu karalisti, kur iespējams ir viss, bet vai arī kūka ar pipariem? To palīdzēs noskaidrot Garšu karalistes tēli, kuros iejutīsies tādi Latvijā populāri mūziķi kā Rūta Dūduma, Elza Rozentāle, Normunds Rutulis, Miķelis Vanags, Kristiāns Priekulis, Sigvards Dižais un Nacionālās Mākslu vidusskolas Rīgas baleta skola. Muzikālā uzveduma apmeklējums – bez maksas.

Svētku laikā Siguldas pils kvartālā karalistes cienīgu atmosfēru bērniem uzburs krāsainie burbuļi, spēles, konkursi un Rudens karalistes darbnīcas, kurās bērni varēs ļauties dažādām radošajām izpausmēm, izgatavojot karalistes cienīgus dārgumus – savu kroni vai pat pašu pili.

Visas dienas garumā Rudens karalistes apmeklētāji tiek aicināti piedalīties dažādās īpaši svētkiem sagatavotās aktivitātēs – atklāt Siguldas Jaunās pils noslēpumus bezmaksas gidu ekskursijās, izaicināt savus draugus un radus pils kvartāla orientēšanās spēlē un pārbaudīt precizitāti futbolgolfā.

Plkst.13.00 Siguldas Jaunās pils zālē uz stundu garu semināru tiek aicināti interesenti par Siguldas novada nenovērtējamo zeltu – lapu koku lapām un to izmantošanas potenciālu. Diskusiju “Rudens koku lapu kompostēšana: augsnes bagātināšana un vides ieguvumi”, kurā biedrības “Baltijas Krasti” vides eksperte Maija Fonteina-Kazeka runās par rudens lapu kompostēšanas tehniskajām iespējām, raisot sarunu par vides ieguvumiem un finansiālo izdevīgumu.

Pasākuma norises vietā no plkst. 14.00 darbosies SWH izbraukuma studija, kuras laikā ētera personība Edgars Barbaks uz sarunām aicinās vietējos novadniekus, kopīgi atklājot Siguldas novada rudens fenomena noslēpumu un iepazīstinot ar aktuālo dabas un viesmīlības piedāvājumu šī gada rudens sezonā.

Ar galma cienīgiem jokiem un karaliskām improvizācijām pasākuma atmosfēru krāšņos komiķis Mārtiņš Kozlovskis jeb Kozmens.

Par karaliski bagātīgām maltītēm un īstenu mūsdienu gardēžu cienīgu ēdienu visas dienas garumā no plkst. 11.00 līdz 17.00 rūpēsies Street food zonas meistari, kuri savās ēdienkartēs ir iekļāvuši īpaši izmeklētus piedāvājumus tā, lai padomāts būtu par visiem – gan tiem, kas meklē Latvijā audzēta liellopa gaļas burgeri, gan tiem, kas stāvēs rindā pie 100 % augu valsts ēdieniem.

“Ŗudens karalistes svētki” noslēgsies ar skaļu un jaudīgu finālu, kad plkst. 20.00 Siguldas pils paviljonā notiks leģendārās poproka grupas “bet bet” koncerts, izskanot tādām iemīļotām dziesmām kā “Kāpēc man nav sarkans mersedess”, “Pieklauvē”, “Man vienalga viss”, “Mana mīļā meitene”, “Vakara vējā” un citām laika pārbaudi izturējušām dziesmām grupas dalībnieku Zigfrīda Muktupāvela, Guntara Rača, Uģa Tirzīša un Andra Alviķa pavadījumā. Biļetes – “Biļešu paradīze” kasēs, tostarp tiešsaistē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.