Menu
 

Aptauja Saulkrastos. Kā vērtējat elektroautomobiļus? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ilze Ručevska
Foto: pixabay.com un Ilze Ručevska Foto: pixabay.com un Ilze Ručevska

Pēdējā laikā gan degvielas uzpildes stacijās, gan pilsētvidē arvien vairāk ir redzamas uzlādes stacijas elektroautomobiļiem. Kaut arī pagaidām Latvijā nav īpaši daudz šāda veida automobiļu, interese par tiem kļūst aizvien lielāka. Speciālisti prognozē, ka 2025. gadā Latvijā varētu būt jau vairāk nekā 10 000 elektroautomobiļu.

Ilva, strādā mākslas veikalā
Elektroauto, manuprāt, ir solis pareizajā virzienā, taču, runājot par Latviju, daudziem tas ir nepieejams. Šobrīd piedāvājums kļūst lielāks un cenas atšķiras, bet joprojām ir stipri par augstu vidējam latvietim, taču mums ir visas iespējas izmantot elektrību.

 

Ričards, students
Es sev neizvēlētos elektroauto, jo vairāk uzticos automobiļiem ar iekšdedzes dzinēju, turklāt tie ir pieejamāki – servisa pakalpojumi un degvielas uzpilde. Vietu, kur uzlādēt elektroauto, gan ir aizvien vairāk, bet to tomēr ir par maz un uzlāde aizņem par daudz laika.

 

Dāvis, mārketinga projektu asistents
Pats neesmu izmantojis, tāpēc neko īpaši daudz par šāda veida automašīnām nevarēšu pateikt, bet mani priecē tas, ka industrija attīstās un ir redzama virzība.

 

Māris, intervētājs
Elektromobiļus kopumā vērtēju pozitīvi. Neesmu īpaši interesējies, bet domāju, ka tie ir efektīvāki un mazāk piesārņo gaisu. Būtu labi, ja cilvēki vairāk pārvietotos ar tiem, nevis ar auto, ko darbina benzīna vai dīzeļdegvielas dzinējs.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.