Menu
 

VKKF kultūras institūciju ilgtspējas konkursā saņemts 121 pieteikums

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - VKKF Ilustrācija - VKKF

Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) mērķprogramas "Covid-19 ietekmēto kultūras institūciju ilgtspēja" pirmajā konkursā saņemts 121 pieteikums, informēja VKKF pārstāve Jana Vērdiņa.

Viņa pavēstīja, ka kopējais pieprasītais finansējums sasniedzis 1, 2 miljonus eiro. Paredzēts, ka pieteikumi tiks izvērtēti mēneša laikā.

VKKF pārstāve atzīmēja, ka programmas mērķis ir atbalstīt komersantus, biedrības un nodibinājumus, kuru darbība saistīta ar pastāvīgu publisku kultūras norišu nodrošināšanu un bijusi ierobežota Covid-19 valstī noteikto ierobežojumu dēļ, daļēji kompensējot komersantiem, biedrībām un nodibinājumiem ierobežojumu pastāvēšanas laikā radušos kārtējos izdevumus, lai nodrošinātu to darbības nepārtrauktību.

Atbalsta programmas konkursā vienai juridiskajai personai atbalsta summa par viena mēneša izdevumiem nepārsniegs 30 000 eiro, kas attiecināma uz apmaksātiem izdevumiem. Atbalsta programmas konkursā var piedalīties kultūras nozares institūcijas - Latvijā reģistrētas juridiskas personas - komersanti, biedrības un nodibinājumi, kuru profesionālā darbība ir tikusi ierobežota valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas dēļ un kuras līdz 2020.gada 1.martam un uz pieteikuma iesniegšanas brīdi ir reģistrētas Valsts ieņēmumu dienesta (VID) nodokļu maksātāju reģistrā.

Pretendentiem uz pieteikuma iesniegšanas brīdi nodokļu parāds nevar būt lielāks par 1000 eiro, izņemot nodokļu maksājumus, kuriem ir piešķirts samaksas termiņa pagarinājums, noslēgta vienošanās par labprātīgu nodokļu samaksu vai noslēgts vienošanās līgums un kuru pamatdarbība vai blakus darbība uz 2021.gada 1.janvāra reģistrēta zem NACE klasifikācijas koda 59, 68.20, 74.90, 77.39, 90, 91 un 93.29. Tāpat paredzēts, ka juridiskās personas neto apgrozījumam ir jābūt samazinātam par vismaz 30% 2020.gadā pret 2019.gadu.

Atbalsta programmas konkursā pieteicējs var pretendēt uz apmaksātu izdevumu kompensāciju par laika periodu no 2021.gada 1.janvāra līdz 2021.gada 30.jūnijam, kas apmaksāti no organizācijas konta Latvijas kredītiestādē.

Atbalsta programmas konkursā pieteikumi tika pieņemti no 1.aprīļa līdz 21.aprīlim, ja pieteicējs iesniedza pieteikumu par izdevumiem, kas attiecināmi uz laika periodu no 1.janvāra līdz 31.martam un apmaksāti uz pieteikuma iesniegšanas brīdi.

Konkursa pieteikumi tiks pieņemti arī no 1.jūlija līdz 21.jūlijam, ja pieteicējs iesniegs pieteikumu par izdevumiem, kas attiecināmi uz laika periodu no 1.aprīļa līdz 30.jūnijam un apmaksāti uz pieteikuma iesniegšanas brīdi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.