Menu
 

Centrā "Mucenieki" jau 27 patvēruma meklētājiem konstatēts Covid-19

  • Autors:  LETA
Foto - Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde Foto - Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde

Centrā "Mucenieki" patvēruma meklētāju vidū ceturtdien atklāti vēl pieci inficēšanās ar Covid-19 gadījumi, kopskaitam tādējādi sasniedzot 27 gadījumus, aģentūrai LETA pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Pēc papildu testēšanas trešdien centrā "Mucenieki" tika konstatēti 13 Covid-19 gadījumi, bet ceturtdien, saņemot pārējo testu rezultātus, atklāti vēl pieci sasirgušie. Līdz ar to kopumā patvēruma meklētāju vidū šajā centrā Covid-19 infekcija ir konstatēta 27 cilvēkiem. Vēl divi Covid-19 gadījumi atklāti izmitināšanas centrā "Daugavpils", kur jau iepriekš tika konstatēti sasirgušie, kas gan tika transportēti uz centru "Mucenieki".

Saskaņā ar SPKC iepriekš pausto, atklājot saslimšanas gadījumus, tiek veikta epidemioloģiskā izmeklēšana, attiecīgie pretepidēmijas pasākumi un nodrošināta sasirgušo izolācija. Kā norāda SPKC, "Muceniekiem" jau iepriekš ir nācis saskarties ar Covid-19 izplatību, līdz ar to iestādei ir pieredze, kā rīkoties šādos gadījumos.

Kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas humānu apsvērumu dēļ valsts robežas šķērsošana nav liegta 14 cilvēkiem, savukārt kopumā šogad aizturēti 366 valsts robežu nelikumīgi šķērsojuši trešo valstu pilsoņi.

Kopš 10.augusta kopumā no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturētas 474 personas.

Kā ziņots, valdība, ņemot vērā konstatēto Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgās šķērsošanas gadījumu skaitu un tā straujo pieaugumu, nolēma izsludināt ārkārtējā situāciju no 11.augusta līdz 10.novembrim Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novadā, kā arī Daugavpils pilsētā.

Valdības lēmums arī paredz Nacionāliem bruņotiem spēkiem un policijai sniegt palīdzību Valsts robežsardzei Latvijas-Baltkrievijas robežas robežuzraudzības nodrošināšanā, lai nepieļautu robežas nelikumīgu šķērsošanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.