Menu
 

Salaspilī mājsaimniecībām maksās pabalstus līdz 272 eiro krīzes situācijās saistībā ar Covid-19

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Salaspilī mājsaimniecībām maksās pabalstus līdz 272 eiro krīzes situācijās saistībā ar Covid-19, liecina publikācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Pašvaldības septembrī pieņemtie saistošie noteikumi "Par pabalstu krīzes situācijā saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatību" paredz, ka atbalstu piešķirs tām personām, kuras pabalsta pieprasīšanas brīdī būs deklarējušas dzīvesvietu Salaspils novada administratīvajā teritorijā.

Pabalstu piešķirs mājsaimniecībai, kurai ievērojami samazinājušies vai ir zaudēti ienākumi saistībā ar Covid-19 izplatību.

To nepiešķirs gadījumā, ja persona būs pārtraukusi darba tiesiskās attiecības pēc pašas vēlēšanās, kā arī, ja personai atbilstoši normatīvajiem aktiem būs piešķirts dīkstāves atbalsts.

Pabalsta apmērs pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā paredzēts 272 eiro un katrai nākamajai personai mājsaimniecībā 190 eiro.

Pabalstu palielinās par 50 eiro mēnesī katram bērnam līdz 18 gadu vecumam.

Kā norāda pašvaldība, pabalstu krīzes situācijā dēļ Covid-19 infekcijas izplatības līdz 2021.gada 30.jūnijam saņēma 35 personas. Pabalstos izmaksāti 20 380 eiro, turklāt valsts nodrošināja mērķdotāciju izdevumu segšanai - 7360 eiro.

Pabalsta apmēra palielinājums par 50 eiro mēnesī tika izmaksāts par 11 bērniem līdz 18 gadu vecumam kopā 2350 eiro apmērā, kas tika nodrošināti no valsts mērķdotācijas.

Pašvaldība pieļauj, ka ņemot vērā Covid-19 infekcijas izplatību, iespējams, šī pabalsta saņēmēju skaits palielināsies.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.