Menu
 

Tiesībsargs kā būtisku politiķu darbības problēmu izceļ vāju komunikāciju ar sabiedrību

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Politiķu darbības būtiska problēma ir vāja komunikācija ar sabiedrību, neizskaidrojot savus lēmumus, šādu viedokli šorīt intervijā TV3 pauda tiesībsargs Juris Jansons.

Jansons stāstīja, ka Tiesībsarga birojs turpina saņemt iedzīvotāju neapmierinātību par Covid-19 sertifikātu regulējumu, piemēram, tiekot taujāts, kāpēc vienās situācijās sertifikātus vajag, bet citās līdzīgās - nevajag.

Tiesībsarga skatījumā, politiķi, lemjot par izmaiņām ierobežojumos, "kāpj uz tiem pašiem grābekļiem", jo lēmumi neesot pietiekami izskaidroti, attiecīgi Jansons saskata problēmas tieši komunikācijā.

Cilvēku nepietiekamas zināšanas un izpratne par situāciju attiecīgi rada augsni viltus ziņām, piebilda Jansons.

Lūgts raksturot, par ko pēdējā laikā cilvēki visbiežāk sūdzas tiesībsargam, Jansons atzīmēja, ka pēdējo gadu laikā sūdzību skaits esot trīskāršojies, un ļoti daudz sūdzību ir par veselības aprūpes pieejamību un kvalitāti.

Savukārt runājot par topošo Civilās savienības likumu, Jansons uzsvēra, ka tas būs politiķu lēmums, kādu ceļu iet viendzimuma pāru attiecību regulēšanā. Viņš sagaida, ka parlamentā par šo jautājumu vēl būs asas debates starp konservatīvajiem un liberālajiem spēkiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.