Menu
 

TOP 3 labākie budžeta klases stacionārie spēļu datori

  • Autors:  Apmaksāta publikācija
Foto: Unsplash.com/elladon, 1a.lv Foto: Unsplash.com/elladon, 1a.lv

Visi geimeri zina, ka bez laba spēļu jeb gaming datora izbaudīt jaunākās video spēles ir grūti. 2023. gadā esam jau sagaidījuši tādas iespaidīgas datorspēles kā Hogwarts Legacy, Last of Us Part 1 un Dead Space Remake. Nav noslēpums, ka gadiem ejot ir pieaugušas datorspēļu prasības, tāpēc neviens vien geimeris meklē iespējas iegādāties jaudīgāku iekārtu. Tieši šī iemesla dēļ, esam izvirzījuši TOP 3 budžeta klases spēļu datorus – turpini lasīt rakstu un uzzini vairāk!

Kas jāņem vērā, izvēloties spēļu datoru?

Spēļu datoriem ir nepieciešamas “jaudīgākas” komponentes, lai visas jaunākās spēles varētu spēlēt ar augstu kvalitāti un veiktspēju. Tieši tāpēc iesakām pievērst uzmanību sekojošajiem faktoriem:

Procesors. Procesoru jeb CPU mēdz dēvēt par datora “smadzenēm” – jaudīgs procesors ir neatņemama daļa no laba spēļu datora. Jo vairāk kodoli, lielāka kešatmiņa un augstāka frekvence, jo labāk. Gamer datori parasti ir aprīkoti vismaz ar Ryzen 5 vai Intel i5 procesoru, turklāt jaunākās paaudzes procesori vienmēr būs labāka izvēle.

Video karte. Video karte jeb GPU atbild par video renderēšanu spēlēs, padarot to par svarīgāko komponenti priekš spēļu datoriem. Spēļu dators bez labas video kartes nav spēļu dators, tāpēc pievērs uzmanību VRAM apjomam un darbības frekvencei. 2023. gadā labākās budžeta opcijas ir Radeon RX 6600 XT vai GeForce RTX 3050.

RAM. Operatīvās atmiņa jeb RAM ir svarīga komponente priekš ikdienas darbībām ar datoru un spēlēm. Mūsdienās spēļu datori parasti ir aprīkoti ar vismaz 8 GB RAM, tomēr arvien vairāk jaunākās spēles optimālai darbībai prasa 16 GB RAM.

TOP 3 budžeta spēļu datori

Stacionārie datori spēlēm sniedz vairākas priekšrocības pār konsolēm, tostarp augstāku veiktspēju, modēšanas iespējas un pieeju plašākam spēļu katalogam. Tomēr “uzbūvēt” savu datoru ir laikietilpīgi, savukārt izvēlēties starp daudzajiem spēļu datoru komplektiem arī nav vienkārši. Tāpēc pēc uzmanīgas analīzes esam izvēlējušies TOP 3 budžeta spēļu datorus, kuriem pat jaunākās spēles nebūs izaicinājums.

Intop RM30379NS

Šis dators spēlēm ir aprīkots ar jaudīgo 11. paaudzes Intel i5 procesoru un 16 GB RAM, kas vairāk nekā atbilst jaunāko spēļu vajadzībām. Video kartes modelis ir iespaidīgais GeForce RTX 3050, kas aprīkots ar 8 GB VRAM un moderno Ray Tracing tehnoloģiju, kura spēlēs panāk ļoti reālistiskas efektus un ēnas.

Hogwarts Legacy un citās jaunākajās spēlēs šis dators nodrošina teicamus 60 kadrus sekundē (FPS) uz 1080p izšķirtspējas ar augstākajiem iestatījumiem. Ja interesē spēļu datori, tad šis Intop variants ir ļoti labs, pateicoties simpātiskajai cenai un augstajai veiktspējai visās jaunākajās spēlēs.

HP 15L Gaming TG02-0001nw

Šis spēļu stacionārais dators apvieno jaudīgas komponentes elegantajā Victus korpusā, ļaujot tam izcelties starp citiem spēļu datoriem. Sešu kodolu Ryzen 5 5600G procesoram un RX 6600 XT 8 GB video kartei nav grūtības uz augstāko grafikas kvalitāti “pavilkt” Last of US Part 1 un citas spēles. Datori kā šis jaudīgais HP modelis spēj izmantot 144 Hz monitoru sniegtās priekšrocības, ļaujot Tev pārspēt citus spēlētājus populārākajās e-sporta spēlēs kā CS:GO. Šim datoram ir 32 GB RAM, kas nozīmē to, ka par RAM trūkumu tev nevajadzēs uztraukties, jo gan spēles, gan programmas strādās zibenīgi.

Lenovo Legion T5

Lenovo Legion T5 90RT00CCP nes līdzi gaming aprindās slaveno Legion vārdu, kas garantē augstu veiktspēju un kvalitatīvu uzbūvi. Šo datoru starpā šim modelim ir visjaudīgākā videokarte – RTX 3060 Ti ar 8 GB VRAM, kas ļauj izbaudīt jaunākās videospēles arī 2K un 4K izšķirtspējā, tostarp prasīgas spēles kā Elden Ring. Savukārt jaudīgais 11. paaudzes Intel i5-11400F procesors liks tev aizmirst par datora “uzkāršanos” spēles vidū. Ja tu esi geimeris, kam interesē jaunākās spēles, datori un virtuālā realitāte, tad šis dators būs izcili piemērots tev.

Šajā rakstā aplūkojām TOP 3 budžeta spēļu datorus, kuriem ir laba komplektācija un teicama veiktspēja jaunākajās videospēlēs. Ja tevi interesē spēļu datori, tad nepalaid garām 1a.lv interneta veikala plašo piedāvājumu! 1a.lv atradīsi gan šos TOP 3 modeļus, gan citus stacionāros un portatīvos spēļu datorus no populārākajiem ražotājiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.