Menu
 

Daudzviet Pierīgā dzēsti meža ugunsgrēki

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopš nedēļas sākuma no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis gandrīz 20 izsaukumu. Liela daļa bijusi par meža ugunsgrēkiem, liecina VUGD informācija.

Platības ziņā lielākais meža ugunsgrēks reģistrēts trešdien dienas vidū Skuju ielā Jūrmalā, kur meža zemsedze dega 6500 kvadrātmetru platībā. Uguns tika nodzēsta pēc septiņu stundu darba. Tikpat ilgi dzēsts arī ugunsgrēks trešdien Mārupes novada Mārupes pagasta, kur meža zemsedze un purvs dega 5000 m2 platībā. Dzēšanas darbos piedalījās Valsts meža dienesta darbinieki.

Vēl novada Salaspilī dega jaunaudze un sausā zāle (1000 m2 platībā), Saulkrastu novada Saulkrastu pagastā – koka gājēju taka ar soliņu un meža zemsedze (45 m2), Cīruļu ielā Jūrmalā – meža zemsedze (10 m2), Salaspils novada Salaspils pagastā – meža zemsedze un atkritumi (700 m2), Saulkrastu novada Saulkrastu pagastā – meža zemsedze (60 m2 un 1 m2).

Salaspilī otrdien un trešdien arī novērsti trīs kūlas ugunsgrēki (100, 400 un 2000 m2 platībā). Savukārt Olainē dedzis kūdras purvs 150 m2 platībā.

Jau ziņots par paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku Sila ielā Babītē, Mārupes novadā, kur dega divstāvu ražošanas ēkas korpuss 800 m2 un blakus esošā produkcija 200 m2 platībā, turklāt kokmateriāli degot radīja augstu temperatūru un spēcīgas liesmas. Dzēšanas koordinēšanai notikuma vietā tika izveidots operatīvais štābs, kurā darbojās iesaistīto dienestu, pašvaldības iestāžu un objekta pārstāvji. Dzēšanas darbos piedalījās 28 ugunsdzēsēji ar sešām autocisternām, divām autokāpnēm un konteinervedēju liela apjoma ūdens pievešanai.

Otrdien Mārupes novada Babītes pagastā arī dega pārvietojamā pirts (8 m2) un žogs (2 m2), bet Olainē – elektrības sadales skapis piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva kāpņutelpā (0,5 m2).

Ceļu satiksmes negadījumu sekas kopš nedēļas sākuma Pierīgā novērstas Siguldas novada Siguldas pagastā un Salaspilī, kā arī otrdien Ropažu novada Stopiņu pagastā, kur glābēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus, atbrīvoja vienu cilvēku un nodeva viņu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.