Menu
 

Pirmajā dienā studijām kādā no 11 Latvijas augstskolām saņemti 1919 pieteikumi

  • Autors:  LETA
Foto - pexels.com Foto - pexels.com

Pirmajā dienā pamatstudijām kādā no 11 Latvijas augstskolām saņemti 1919 pieteikumi, liecina informācija vienotajā uzņemšanas portālā.

No tiem 289 jeb 15,06% pieteikumu ir apstiprināti.

Lielākais pieteikumu skaits saņemts studijām kādā no Latvijas Universitātes programmām. Otra populārākā augstskola pēc pirmās pieteikumu iesniegšanas dienas ir Rīgas Tehniskā universitāte, kam seko Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte. Tālāk ierindojas Ventspils Augstskola, Banku augstskola, Liepājas Universitāte, Daugavpils Universitāte, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija, Vidzemes Augstskola, 

Ekonomikas un kultūras augstskola. Vienotajā uzņemšanā ir arī Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola, tomēr pagaidām studijām šajā izglītības iestādē pieteikumi nav saņemti.

No apstiprinātajiem pieteikumiem visvairāk  to ir studijām Latvijas Universitātes studiju programmās "Ārstniecība", "Komunikācijas zinātne", "Datorzinātnes", "Tiesību zinātne" un "Biznesa vadība".

No apstiprinātajiem pieteikumiem studijām citās augstskolās populārākās ir Rīgas Tehniskajā universitātes programmas "Datorsistēmas" un "Arhitektūra".

Kā ziņots, piektdien 11 augstskolās sākās elektroniskā pieteikšanās, kas šogad pirmo reizi norit pēc jaunās kārtības.

Šis ir pirmais mācību gads, kad vidusskolas absolventiem, lai iegūtu apliecinājumu par vispārējās vidējās izglītības apguvi, bija jānokārto latviešu valodas, matemātikas un svešvalodas eksāmens vismaz optimālajā līmenī un divi eksāmeni no 14 piedāvātajiem augstākajā līmenī.

Dažādos centralizēto eksāmenu līmeņus salīdzinās, tiem piemērojot koeficientus. Optimālā mācību satura apguves līmeņa eksāmeniem uzņemšanā tiks piemērots koeficients 0,75, bet vispārīgā mācību satura apguves līmeņa centralizētajam eksāmenam - 0,50.

Piemēram, ja augstākā un optimālā līmeņa eksāmenos skolēna sniegums būs novērtēts ar 100%, tad uzņemšanā augstākā līmeņa eksāmens tiks vērtēts kā 100%, bet optimālā līmeņa eksāmena rezultāts - kā 75%.

Izmantojot vienoto sistēmu, kas ir pieejama mājaslapā, vidusskolas absolventi varēs pieteikties studijām Latvijas Universitātē, Rīgas Tehniskajā universitātē, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē, Banku augstskolā, Daugavpils Universitātē, Liepājas Universitātē, Rēzeknes Tehnoloģijas akadēmijā, Vidzemes Augstskolā, Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolā, Ventspils Augstskolā un Ekonomikas un Kultūras augstskolā.

Konkurss vienotajā uzņemšanā kā ierasti norisināsies divās kārtās. Pirmās kārtas rezultātus iecerēts paziņot 28.jūlijā pēc plkst.17, bet otrās kārtas rezultātus - 1.augustā pēc plkst.17.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.