Menu
 

"Conexus" par 989 000 eiro izbūvēs saules paneļus Inčukalna pazemes gāzes krātuves teritorijā

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Vienotais dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas operators AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") atklātā iepirkumu procedūrā noslēdzis līgumu ar SIA "Derex" par saules paneļu parka izbūvi, tostarp aprīkojuma piegādi Inčukalna pazemes gāzes krātuves teritorijā, informēja kompānijā.

Projektu plānots īstenot līdz nākamā gada pavasarim, tajā ieguldot 989 000 eiro.

Darbu ietvaros Inčukalna pazemes gāzes krātuves teritorijā plānots uzstādīt saules paneļus vairāk nekā 16 000 kvadrātmetru platībā ar kopējo jaudu līdz vienam megavatam.

Kompānijā paredz, ka saules enerģijas izmantošana ļaus saražot apmēram vienu miljonu kilovatstundu gadā un nodrošinās 25% no kopējā elektrības patēriņa krātuvē.

"Conexus" pārstāvji norāda, ka patlaban ir pabeigta būvprojekta minimālā sastāvā izstrāde un saņemta Ekonomikas ministrijas atļauja par saules parka izbūvi. Tāpat saņemti tehniskie noteikumi no AS "Sadales tīkls" un drīzumā tiks sākti būvniecības darbi Inčukalna pazemes gāzes krātuves teritorijā.

Kompānija "Derex" 2021.gadā strādāja ar 2,876 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11% mazāk nekā 2020.gadā, tikmēr uzņēmuma peļņa saruka par 38,4% - līdz 426 776 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Finanšu dati par 2022.gadu vēl nav publiskoti. "Derex" reģistrēta 2010.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2845 eiro, bet uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Aleksejs Krasko.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.