Menu
 

Skujiņš izcīna astoto vietu pasaules čempionāta grupas braucienā

  • Autors:  LETA
Foto - lrf.lv Foto - lrf.lv

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš svētdien Glāzgovā izcīnīja augsto astoto vietu pasaules čempionāta grupas braucienā, kamēr par čempionu kļuva nīderlandietis Matjē van der Pūls, kuram titulu izcīnīt neliedza piedzīvotais kritiens pēdējā aplī.

Latviju šajā čempionātā pārstāvēja arī Krists Neilands, kurš lielu daļu distances bija atrāviena grupā, kā arī Emīls Liepiņš un Mārtiņš Pluto.

Grupas braucienā riteņbraucēji no Edinburgas līdz Glāzgovai veica 271,1 kilometru. Pirmais kāpums bija jāpārvar pēc distancē pavadītiem 70 kilometriem, bet pēc 20 kilometriem bija jābrauc augšā sacensību smagākajā kāpumā. Vēl pēc 40 kilometriem sportisti sasniedza Glāzgovu, turpinājumā Skotijas lielākajā pilsētā veicot desmit apļus ar daudziem pauguriem un pagriezieniem.

Neilands bija aktīvs uzreiz pēc starta un arī pirmajos pārdesmit kilometros, vēlāk kopā ar astoņiem riteņbraucējiem izveidojot vadošo atrāviena grupu, kas pār tuvākajiem sekotājiem iekrāja astoņu minūšu pārsvaru. No šīs grupas Neilandam līdzšinējā karjerā ir visvairāk uzvaru.

Tuvojoties dienas smagākajam kāpumam brauciens uz nepilnu stundu tika apturēts, ceļu aizšķērsojot protestētājiem. Sacensības tika atjaunotas un riteņbraucēji trasē atgriezās grupās, kādas tās bija brauciena pārtraukšanas brīdī. Sasniedzot Glāzgovu, vadošā devītnieka pārsvars bija aptuveni piecas minūtes.

Apmēram pusdistancē Glāzgovas ielās vadošā grupa sāka šķelties un 74 kilometrus pirms finiša bēgļi tika panākti, bet pēc tam vadību pārņēma peletons. Turpinājumā sākās vairāki atrāviena mēģinājumi un vienā no tiem aizbrauca itālis Alberto Betiols, kuram vēlāk sekoja beļģis Vouts van Ārts, dānis Madss Pēdersens, slovēnis Tadejs Pogačars un nīderlandietis Matjē van der Pūls, bet aiz viņiem brauca vēl trīs riteņbraucēji - carnikavietis Skujiņš, amerikānis Neilsons Pauless un šveicietis Mauro Šmids.

Nedaudz vairāk kā 20 kilometrus pirms finiša Betiols atvadījās no līderpozīcijas, bet no viņa sekotājiem atrāvienā devās van der Pūls. Nīderlandietis iekrāja vairāk nekā pusminūtes pārsvaru, taču 16,5 kilometrus pirms finiša saslīdēja uz salijušā asfalta un piedzīvoja kritienu. 

Tiesa, van der Pūls ne tikai nezaudēja līderpozīciju, bet turpināja palielināt pārsvaru un solo finišā svinēja uzvaru, distancē pavadot sešas stundas septiņas minūtes un 27 sekundes. Sudrabu izcīnīja van Ārts, kurš zaudēja apmēram vienu minūti un 37 sekundes, bet vēl pēc astoņām sekundēm spurtā par bronzu Pogačars pārspēja Skujiņa komandas biedru Pēdersenu.

Skujiņš bija sekojošajā piecu riteņbraucēju grupā, kas uzvarētājam zaudēja trīs minūtes un 48 sekundes.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.