Menu
 

Ādažu pagastā dzēsts ugunsgrēks ražošanas ēkā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustratīvs foto - VUGD Ilustratīvs foto - VUGD

Laika posmā no šī gada 15.augusta plkst.6.30 līdz 16.augusta plkst.6.30 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 52 izsaukumus – 19 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi, informē glābšanas dienesta pārstāvji.

Plkst.2.05 VUGD saņēma izsaukumu uz Ādažu novada Ādažu pagastu, kur trīsstāvu ražošanas ēkas pirmajā stāvā dega iekārta un tajā esošā produkcija 16 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās ugunsgrēks nodzēsts ar ugunsdzēsības aparātiem un no ēkas evakuējās 50 cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji pārbaudīja telpas. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst.3.00.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz ugunsgrēkiem, kuros dega elektrības stabs, autoevakuators, atkritumi, elektrības rozete, siltumnīca un dēļu kaudze, salmu rullis, elektrības vadi, rugāju lauks, labības lauks, mikroautobuss.

Latvijā aktīvi notiek ražas novākšana, līdz ar to pieaug izsaukumu skaits, kuros deg labības rugāji, siena ruļļi, lauksaimniecības tehnika utt. Ugunsgrēku skaitu un to postošās sekas iespējams mazināt, ievērojot piesardzību, apzinoties iespējamos riskus un tos savlaicīgi novēršot, piemēram, lauksaimniecības traktortehnikas aizdegšanos novērsīs regulāra rotējošo detaļu un mezglu vārpstu attīrīšana no degtspējīgiem materiāliem. Transportlīdzekļu dzinēju izplūdes caurules ir arī jāaprīko ar dzirksteļu slāpētājiem un jāuzrauga, lai dzinēja kolektora un izplūdes caurules savienojuma starplikās nebūtu plīsumu un bojājumu. Šādā veidā tiek novērsta iespēja, ka dzirksteles iekļūst sausajos salmos, sienā, graudos utt. un tos aizdedzina. Degoši labības un rugāju lauki ir tikpat bīstami kā kūlas ugunsgrēki, jo tajos var ciest un iet bojā cilvēki, kā arī liesmas var pārmesties uz automašīnām un ēkām, tāpēc ir svarīgi ievērot piesardzību, lai novērstu šādu ugunsgrēku izcelšanos, skaidro VUGD.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.