Menu
 

Siguldas novada pašvaldība aicina līdzdarboties iedzīvotāju padomēs

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - sigulda.lv Ilustrācija - sigulda.lv

Lai veidotu ciešāku dialogu un sadarbību ar iedzīvotājiem, Siguldas novadā uzsākts iedzīvotāju padomju veidošanas process. Tas notiks vairākos posmos atbilstoši Pašvaldību likumam un Siguldas novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem, kas apstiprināti 24. augusta domes sēdē.

Kā skaidro pašvaldībā, nodrošinot katras administratīvās teritorijas pārstāvniecību, Siguldas novadā tiks izveidotas astoņas padomes – Allažu pagasta, Inčukalna pagasta, Krimuldas pagasta, Lēdurgas pagasta, Mālpils pagasta, Mores pagasta, Siguldas pagasta, kā arī Siguldas pilsētas iedzīvotāju padome. Iedzīvotāju padomēs proporcionāli iedzīvotāju skaitam būs 5–9 locekļi. Par iedzīvotāju padomes locekli var būt 16 gadu vecumu sasniedzis Latvijas vai Eiropas Savienības pilsonis, kurš ir reģistrēts Fizisko personu reģistrā. Par padomes locekli nevar būt domes deputāti, pašvaldības izpilddirektors vai izpilddirektora vietnieki.

No 25. augusta līdz 15. septembrim norisināsies iedzīvotāju padomju kandidātu pieteikumu iesniegšana. Pieteikumu iesniegšana norisināsies gan klātienē pašvaldības klientu apkalpošanas centros, gan elektroniski – autorizējoties pašvaldības pakalpojumu portālā. Novadnieki pieteikumu varēs arī iesūtīt, sūtot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. un iesniegumu parakstot ar elektronisko parakstu. Kandidātu pieteikumus apkopos un pārbaudīs pašvaldības izpilddirektora izveidota komisija. Situācijās, kurās kādā padomē būs pieteicies nepietiekams kandidātu skaits, tiks izsludināta atkārtota pieteikšanās.

Balsošana par iedzīvotāju padomes locekļiem norisināsies divas nedēļas, un novadnieki savu viedokli varēs paust gan elektroniski pašvaldības pakalpojumu portālā “e.sigulda.lv”, gan klātienē pašvaldības klientu apkalpošanas centros. Jāņem vērā, ka katrs iedzīvotājs varēs balsot tikai vienu reizi un tikai par savas deklarētās dzīvesvietas teritorijas iedzīvotāju padomes kandidātiem. Pēc balsošanas noslēgšanās rezultātus apkopos balsu skaitīšana komisija.

Ir svarīgi, lai padomēs darbotos dažādu jomu, vecuma, interešu pārstāvji, tādēļ pieteikties aicināts ikviens, kurš gatavs līdzdarboties, lai veicinātu novada attīstību dažādās jomās, norāda Siguldas novada domē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.