Menu
 

Brīvdienās VUGD no Pierīgas saņēmis 1057 izsaukumus vētras postījumu likvidācijai Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - VUGD Foto - VUGD

Aizvadītajās divās diennaktīs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki reaģējuši uz 1057 izsaukumiem, kur bija nepieciešams likvidēt vēja radītos postījumus. Sestdien tie bija 660 izsaukumi, bet svētdien – 397.

Jūrmalā saņemti 75 izsaukumi, Ādažu novadā – 57, Saulkrastu novadā – 38, Ropažu novadā – 38, Mārupes novadā – 32, Siguldas novadā – 14, Ķekavas novadā – 13, Olaines novadā – septiņi un Salaspils novadā – seši, liecina VUGD apkopotā informācija.

Pārsvarā bija nepieciešams sazāģēt nolūzušus kokus. Lielākoties koki lūzuši uz ceļa braucamajām daļām, bloķējot satiksmi, vai ietvēm, vairākos gadījumos koki radīja apdraudējumu, jo bija bīstami aizlūzuši un draudēja nokrist uz dzīvojamās mājas vai ceļa braucamās daļas.

Vairākos desmitos gadījumu koki bija nolūzuši uz vieglajām automašīnām, citos gadījumos pat uz vairākām automašīnām, vairākos gadījumos – arī uz dzīvojamām ēkām. Vēl daudzos izsaukumos koki krītot bija aizķēruši elektrības vadus, kā arī paši elektrības stabi bija gāzušies vēja dēļ. Saņemti arī vairāki izsaukumi, kur bija nepieciešams demontēt bojātas konstrukcijas no ēkām, kas stiprā vēja dēļ atdalījušās un apdraudēja iedzīvotājus. Vairākos gadījumos ceļa braucamo daļu no nolūzušiem kokiem atbrīvoja paši iedzīvotāji, norāda VUGD.

Pēdējo dienu laikā ugunsdzēsējiem Pierīgā arī nācies likvidēt sešus ugunsgrēkus. Lielākais no tiem reģistrēts sestdien agri no rīta Saldus ielā Jūrmalā, kur dega mājas piebūve un atkritumu tvertnes 10 kvadrātmetru platībā. Degšana likvidēta nepilnas stundas laikā.

Vēl Jurģu ielu Jūrmalā piecstāvu dzīvojamās mājas piektā stāva dzīvoklī dedzis bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens (0,05 m2 platībā), Ropažu novada Garkalnes pagastā –zaru kaudze (1 m2), Mārupes novada Mārupes pagastā – elektrības rozete trīsstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā, Siguldas novada Inčukalna pagastā –  vadi, lūstot kokam (1 m2), bet Vidus prospektā Jūrmalā – atkritumi (2 m2).

Divos gadījumos Mārupes novadā glābēji atvienojuši akumulatora klemmes vieglajām automašīnām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.