Menu
 

Ādažniece saņem starptautisku balvu par izcilu izgudrojumu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Diāna Timofejeva (otrā no labās puses) sieviešu inovatoru konferencē "Global Wiin 2023". Foto - publicitātes Diāna Timofejeva (otrā no labās puses) sieviešu inovatoru konferencē "Global Wiin 2023". Foto - publicitātes

Dabas vides estētikas metodes autore un “Warmsandbox” silto smilšu iekārtas izgudrotāja ādažniece Diāna Timofejeva sieviešu inovatoru konferencē “Global Wiin 2023” Reikjavīkā saņēma speciālo atzinības balvu. Starptautiska komisija to piešķīra par izcilu ideju un ieguldīto darbu, labvēlīgi ietekmējot cilvēku dzīvi, informē SIA “Dabas vēstniecība” pārstāvji.

“Visā Latvijā darbojas jau vairāk nekā 40 patentētas silto smilšu iekārtas. Starptautiskajā sieviešu izgudroto risinājumu konferencē un apbalvošanas ceremonijā “Global Wiin 2023” šī tehnoloģija, kā arī dabas vides estētikas metodes raisīja lielu interesi no citu valstu pārstāvēm,” atklāj D.Timofejeva, paužot pārliecību, ka silto smilšu iekārta ir pelnījusi atrasties un sertificētu speciālistu vadībā tikt izmantota bērnu dzīves kvalitātes uzlabošanai ikvienā valstī un pilsētā.

Dabas vides estētikas metode veidojusies 30 gadu garumā. Tā ir plaši aprobēta praksē, to pamato pētījumi un zinātnes jaunākās atziņas, norāda “Dabas vēstniecības” pārstāvji. Metodisko paņēmienu pielietojums nodrošina silto smilšu speciālistu profesionālās iespējas un nodarbību efektivitāti. Savukārt arvien pieaugošā interese un pieprasījums pēc apmācībām no speciālistiem Latvijā un pasaulē, kā arī augstais nodarbību apmeklējums apliecina metožu nozīmību cilvēku fiziskās un emocionālās veselības stiprināšanā. Latvijā pašlaik populārākās ir silto smilšu nodarbības “Warmsandbox” iekārtā, dabas kustību un formu spēles, apļošana, krāsaino smilšu metode, kā arī Gadalaiku, Varavīksnes un Saules cikls.

Diāna Timofejeva (pirmā no kreisās puses) sieviešu inovatoru konferencē "Global Wiin 2023".

Izcilību šogad novērtē ne tikai pasaulē – Reikjavīkā –, bet arī Latvijā. Augustā dabas vides estētikas silto smilšu nodarbību darba instrumenta – “Warmsandbox” patentētās iekārtas – galda modifikācija ir ieguvusi izgudrojumu un inovāciju izstādes “Minox Latgale 2023” balvu kā inovācija, kas sniedz atbalstu dažāda vecuma cilvēkiem. “Dabas vēstniecības” pārstāvji atzīmē, ka D.Timofejevas izgudrojumi regulāri tiek godalgoti. “Warmsandbox” jau 2012.gadā tika atzīts par vienu no labākajiem izgudrojumiem Latvijā, bet 2013.gadā ieguva bronzas medaļu Starptautisko izgudrojumu izstādē.

Globālā sieviešu izgudrotāju un novatoru tīkla “Global Wiin” mērķis ir attīstīt jaunus procesus, pakalpojumus un produktus, kas uzlabo cilvēku dzīves kvalitāti, stāsta “Dabas vēstniecības” pārstāvji. Sadarbojoties ar valdībām, vadošajiem nozares ekspertiem, brīvprātīgajām organizācijām, izglītības iestādēm un privāto sektoru, tiek rīkoti apbalvošanas pasākumi, apaļā galda sarunas un semināri, kā arī mentorings, atbalstot sievietes viņu ceļā uz panākumiem. Tie variē no digitālās infrastruktūras izveides, jaunām zinātnes jomām līdz daudzveidīgam tehnoloģijām, augstas dzīvotspējas koncepcijām un produktiem. “Global Wiin 2023” starptautiskā konference un apbalvošanas ceremonija norisinājās no 6. līdz 7.septembrim Islandes galvaspilsētā Reikjavīkā.

D.Timofejeva ir dabas vides estētikas metodikas autore, silto smilšu iekārtas “Warmsandbox” izgudrotāja un vairāku grāmatu autore. Viņa vada biedrību “Dabas vides estētikas studiju apvienība”, ir Latvijas Izgudrotāju biedrības biedre, speciālistu apmācības programmu autore un “Pasaules smilšu kolekcijas” izveidotāja Latvijā. Kā Latvijas Universitātes lektore (1993–2007) un vieslektore (2007–2023) D.Timofejeva izstrādājusi un vadījusi studiju kursus, gūstot apliecinājumu, ka metodiski mērķtiecīgi un profesionāli organizēta saskarsme ar dabu un tās materiāliem dod dziļu dabas apzināšanās pieredzi, norāda “Dabas vēstniecībā”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.