Menu
 

Sprādzienā Gazas slimnīcā gājuši bojā simtiem cilvēku

  • Autors:  LETA/AP/DPA

Gazas pilsētā otrdien notika sprādziens Al-Ahli slimnīcā, kurā gājuši bojā simtiem cilvēku, paziņoja Gazas joslas Veselības ministrija.

Gazas joslā valdošais kaujinieku grupējums "Hamas" paziņoja, ka sprādzienu slimnīcā izraisījis Izraēlas gaisa trieciens, savukārt Izraēla paziņoja, ka slimnīcai trāpījusi palestīniešu kaujinieku izšauta raķete.

Gazas joslas Veselības ministrija ziņoja, ka gājuši bojā vismaz 500 cilvēku.

Slimnīcā bija izmitināti tūkstošiem palestīniešu bēgļu. Precīzs upuru skaits vēl nav zināms.

"Mēs nevaram tikt galā ar lielo mirušo un ievainoto skaitu. Lielākā daļa upuru ir sievietes un bērni, kas gulēja slimnīcā," paziņoja palestīniešu pediatrs un nevalstiskās organizācijas "MedGlobal" vadošais ārsts Gazas joslas ziemeļos Abu Safeja.

Izraēlas armija vainoja sprādzienā palestīniešu kaujinieku izšautu raķeti. "Izlūkošanas dati no dažādiem avotiem, kas ir mūsu rīcībā, rāda, ka grupējums "Islāma džihāds" ir atbildīgs par neveiksmīgo raķetes palaišanu, kas trāpīja slimnīcai Gazā," paziņoja Izraēlas Aizsardzības spēki. 

"Izraēlas Aizsardzības spēku operacionālo sistēmu analīze rāda, ka teroristi Gazā izšāva raķešu zalvi netālu no Al-Ahli slimnīcas laikā, kad tai tika trāpīts," teikts paziņojumā.

Šī informācija vēl nav pārbaudīta pēc neatkarīgu avotu ziņām.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans stingri nosodīja slimnīcas apšaudi un tajā vainoja Izraēlu. uzbrukumu slimnīcai nosodīja arī Pasaules Veselības organizācija.

Palestīnas pašpārvaldes prezidents Mahmuds Abass saīsināja vizīti Jordānijā, lai sasauktu krīzes sanāksmi Rāmallā. Viņš arī izsludināja trīs dienu sēras, kuru laikā Palestīnas karogi būs nolaisti pusmastā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.