Menu
 

Padomi, kā pagatavot ideālu kafijas tasīti mājās

  • Autors:  Apmaksāta publikācija
Padomi, kā pagatavot ideālu kafijas tasīti mājās

Vai vēlaties uzlabot savas kafijas pagatavošanas prasmes? Vai vēlaties uzlabot mājās dzertās kafijas kvalitāti? Daudzi no mums ir pieņēmuši šķīstošo kafiju par normu, un, lai gan dažiem kafijas dzērājiem tai ir sava vieta, ir tik daudz cilvēku, kas cenšas uzlabot savā virtuvē pagatavotās kafijas kvalitāti.

Tiek lēsts, ka kafijas nozares vērtība visā pasaulē pārsniedz 80 miljardus ASV dolāru gadā. Nebūs melots, ka daudzi cilvēki ikdienā labprāt izdzer kafijas tasīti (vai trīs). Tomēr kāpēc paļauties tikai uz kafejnīcām, lai iegūtu lielisku kafijas tasīti?

Ieteikumi, kā pagatavot perfektu kafijas tasīti mājās

Tātad iepazīsimies ar svarīgākajiem padomiem, kā pagatavot ideālu kafiju mājās.

1. Viss sākas ar pupiņām

Nav nekādas jēgas apgūt visus trikus, kā pagatavot ideālu kafiju, ja izmantosiet sliktas kvalitātes kafijas pupiņas. Labākais veids, kā pagatavot lielisku kafiju, ir sākt ar lieliskām pupiņām.

Specializētās kafijas pupiņas ir tās, kas ieguvušas augstu novērtējumu kafijas degustētāju vidū un vērtēšanas procesā, un parasti sniedz daudz labāku kafijas gatavošanas pieredzi mājās. Laika gaitā jūs varat sākt izmēģināt jaunas kafijas pupiņas un noskaidrot, kuras no šķirnēm un izcelsmes vietām jums patīk visvairāk. Dažiem cilvēkiem vislabāk garšo Hondurasas kafija, citiem var patikt Etiopijas kafija.

2. Izmantojiet pareizo kafijas daudzumu

Vispārējais noteikums ir izmantot divas ēdamkarotes kafijas uz katriem 200 ml ūdens, ko izmantojat kafijas pagatavošanai. Neatkarīgi no tā, vai izmantojat kafijas pupiņas vai esat iegādājies iepriekš maltu kafiju, varat to vismaz aptuveni izmērīt, lai pārliecinātos, ka nepagatavojat pārāk vāju (vai pārāk stipru) kafiju, jo tas var sabojāt jūsu kafijas garšu un malkošanas pieredzi.

3. Pareizi samaliet kafiju

Tas ir atkarīgs no jūsu pagatavošanas metodes. Piemēram, ja jūs taisāties izmantot espresso kafijas automātu, tad jums kafijas pupiņas ir atbilstoši jāsamaļ. Dažas kafijas dzirnaviņas ir aprīkotas ar "espresso" režīmu, un tas nozīmē smalkāku malumu nekā citas metodes, kurās var būt nepieciešams rupjš malums.

4. Neizmantojiet verdošu ūdeni

Ja izmantosiet pārāk karstu ūdeni, tas var ievērojami kaitēt kafijas garšai. Lielākā daļa ir vienisprātis, ka ideāla temperatūra kafijas pagatavošanai ir no 90 °C līdz 95 °C, neatkarīgi no pagatavošanas metodes. Tāpēc vislabāk ir nepieļaut, lai tikko vārīts ūdens nonāktu saskarē ar malto kafiju.

5. Apsveriet izmantot pienu (un citas piedevas)

Kā jūs parasti pagatavojat kafiju? Apdomājiet, kādus kafijas dzērienus jūs pasūtītu, ja dotos uz kafejnīcu. Vai jums vairāk garšo latte, nevis espresso? Nekādu problēmu. Viss ir atkarīgs no pareizā kafijas pagatavošanas aprīkojuma, kā arī no pareizo sastāvdaļu pievienošanas. Parasti tas ir piens. Latte vai flat white kafijai ir nepieciešams tvaicēts piens. Ja vēlaties pagatavot šāda veida dzērienu ar kofeīnu, ir svarīgi, lai jums būtu pieejama metode piena tvaicēšanai.

6. Iegādājieties pareizo aprīkojumu

Pareizais aprīkojums nenozīmē, ka jums ir jāiztērē kaudze naudas. Patiesībā runa ir par jums piemērotu pagatavošanas metodi. Ja jums garšo kafija, kādu gatavo barista, piemēram, latte, tad piena tvaicētājs un espresso kafijas automāts būs jums lieliski palīgi, savukārt filtra kafijas automāts jums nesniegs tādu pašu labumu.

Ja jūs apmierina filtrēta kafija, tad kaut kas tik vienkāršs kā pilienveida kafijas automāts varētu būt viss, kas jums nepieciešams, lai pagatavotu gardu kafiju.

Papildus kafijas pagatavošanas aprīkojumam ir jāapsver arī kafijas uzglabāšana un malšana. Ir daudz elementu, kas ir svarīgi, lai pagatavotu ideālo melnās dziras tasīti.

7. Eksperimentējiet

Tā kā katram ir savs viedoklis par to, kas veido lielisku kafijas tasīti, un būtiska ir jūsu personīgā gaume, pagatavojot kafiju, ir iespēja eksperimentēt, proti, jūs varat izmainīt mērus, stiprumu, pagatavošanas metodi un daudz ko citu, lai noskaidrotu, kas tieši jums patīk.

Nav tādas lietas kā viena ideālā kafijas tasīte, viss atkarīgs no jūsu pašu vēlmēm un jūsu iecienītās garšas. Izmēģiniet dažādus piena produktus vai pat pievienojiet sīrupus, ja vēlaties. Nav jēgas būt kafijas snobam, galu galā jums patīk tas, kas jums patīk.

Nobeigumā

Lai pagatavotu lielisku kafiju mājās, nav jātērē milzu nauda par aprīkojumu un gadiem jāapgūst baristas iemaņas. Tas var būt salīdzinoši vienkāršs process, un, izmantojot labas kvalitātes kafijas pupiņas, vienkāršu aprīkojumu un zināšanas par to, kas jums garšo, ir iespējams katru reizi pagatavot izcilu kafiju mājās gan sev, gan saviem viesiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.