Menu
 

Cipule: NMPD stingri seko plānotajai administratīvi teritoriālajai reformai

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) stingri seko plānotajai administratīvi teritoriālajai reformai, jo tā ietekmēs dienesta darbu, šodien Jelgavā notiekošajā forumā "Kā veicināt labvēlīgu uzņēmējdarbības vidi reģionos?" NMPD vadītāja Liene Cipule.

Dienesta viens no lielākajiem izaicinājumiem ir darbaspēka pieejamība, īpaši reģionos. Taču Cipule solīja, ka NMPD neatliekamo palīdzību turpinās sniegt arī attālākos reģionos, mainot brigāžu formātu, darbinieku skaitu brigādēs.

Personāla trūkums atspoguļojas arī uz brigāžu skaitu - Latvijā viena mediķu brigāde ir vidēji uz 10 200 cilvēku. Taču ir vietas, kur viena brigāde ir uz 500 iedzīvotājiem, bet ir arī tādas, piemēram, Rīga, kur viena brigāde ir uz 25 000 iedzīvotāju. Cipule informēja, ka, lai nodrošinātu palīdzību, janvārī un februārī darbinieki pārstrādājuši 96 000 stundu.

NMPD vadītāja stāstīja, ka puse izsaukumu, ko saņem dienests, nav neatliekami, un bieži vien saistīti ar citu pakalpojumu nepieejamību konkrētajā vietā. Tāpēc svarīgi, lai pēc reformas iedzīvotājiem būtu pieejami sociālie pakalpojumi, ģimenes ārsts, steidzamā medicīniskās palīdzība un atskurbtuves.

"Stingri raugāmies uz administratīvi teritoriālo reformu, lai tiktu nodrošināta blakus pakalpojumu pieejamība, lai arī mēs varētu plānot savus resursus," atzina Cipule.

Jau vēstīts, ka Jelgavā šodien norisinās forums "Kā veicināt labvēlīgu uzņēmējdarbības vidi reģionos?" ar pašvaldību vadītāju, biznesa pārstāvju un politikas veidotāju dalību, lai vienotos par turpmākajiem soļiem un darbiem administratīvi teritoriālās reformas ietvaros.

Pasākumā eksperti dalīsies redzējumā par administratīvās reformas fokusu - cilvēku, infrastruktūru un uzņēmēju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.