Menu
 

Foto: Ar kapsulas iemūrēšanu ēkas pamatos sākta Olaines Mācību centra būvniecība

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Piektdien svinīgā pasākumā tika atzīmēta Olaines Mācību centra būvniecības uzsākšana ar kapsulas iemūrēšanu ēkas pamatos, informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldes Stratēģijas daļā.

Olaines Mācību centrs tiek veidots, lai sniegtu Ieslodzījuma vietu pārvaldē nodarbinātajiem iespēju mācīties darba specifikai piemērotās telpās, izmantojot pilnveidotu mācību saturu un jaunas mācību metodes profesionālo zināšanu apguvei. Mācību centra ēka būs aptuveni 2500 kvadrātmetrus plaša, tajā atradīsies ne tikai mācību telpas nodarbinātajiem, bet arī konferenču zāle, ieslodzījuma vietu sistēmas muzejs, bibliotēka, lasītava, dienesta viesnīca, kā arī sporta un praktisko nodarbību telpas. Mācību centrā vienlaicīgi varēs apmācīt 150 nodarbinātos.

Olaines Mācību centrs durvis vērs 2024.gada pirmajā pusgadā un tam būs būtiska loma arī jaunā Liepājas cietuma darbinieku sagatavošanas procesā, nodrošinot jaunai resocializācijas sistēmai atbilstošu mācību vidi un infrastruktūru.

Objekta būvniecību veic SIA "Pillar Contractor", saskaņā ar noslēgto līgumu par 6 364 029,82 eiro (bez PVN) no kuriem 85% ir Norvēģijas valdības jeb Norvēģijas grantu finansējums, bet 15% ir Latvijas valsts budžeta finansējums.

Šodien kapsulā ievietotais vēstījums ir simboliska liecība nākamajām paaudzēm. Līdz ar vēstījumu kapsulā tika ievietots Ieslodzījuma vietu pārvaldes 2022.gada žurnāls kā arī nupat notikušo Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku dalībnieka nozīmīte, Latvijas Bankas piemiņas monēta "Saulespuķe Ukrainai", nozīmītes, kas simbolizē Latvijas un Norvēģijas izcilo sadarbību, kā arī žurnāla "Ir" šīs nedēļas numurs, kas liecinās par aktuālajiem notikumiem ēkas būvniecības uzsākšanas laikā.

Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieks Dmitrijs Kaļins atzīmēja Mācību centra nozīmi: "Ieslodzījuma vietu pārvaldes šī brīža mērķi ir cieši saistīti ar personāla profesionālās attīstības veicināšanu. Efektīvu soda izpildes politiku var īstenot tikai kvalificēts un psiholoģiski noturīgs personāls. Mācību centrs un tajā ieviestās jaunās mācību programmas ļaus nodrošināt ieslodzījuma vietu amatpersonām un darbiniekiem specifiskas un daudzpusīgas zināšanas un prasmes, lai profesionālāk un kvalitatīvāk veiktu uzticētos darba pienākumus, kas veicinās lielāku sabiedrības drošību."

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.