Menu
 

Latvijas bobslejistiem Siguldā pieticīgi rezultāti pieticīgā konkurencē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - ekrānšāviņš no ltv.lsm.lv Foto - ekrānšāviņš no ltv.lsm.lv

Ralfs Bērziņš un Arnis Bebrišs, sestdien Siguldas trasē ierindojoties piektajā vietā, bija labākie no Latvijas bobslejistiem šīs sezonas pirmajās Pasaules kausa izcīņas sacensībās divnieku ekipažām. Svētdien bobslejisti sacentīsies vēl reizi.

Saistībā ar Covid-19 pandēmiju Siguldā nav ieradušās ASV, Kanādas un Lielbritānijas komandas, nestartēja arī Krievijas un Austrijas bobslejisti, kuriem jau pēc ierašanās Latvijā tika konstatēts Covid-19. Tāpēc sacensībās startēja tikai 13 ekipažās, no kurām trīs bija mājinieku divnieki.

Siguldā dominēja Vācijas bobslejisti, kuri ieņēma trīs no pirmajām četrām vietām. Par uzvarētājiem kļuva titulētais Frančesko Frīdrihs ar stūmēju Torstenu Margisu, kurš pirmajā mēģinājumā bija otrais, bet otrajā ātrākais.

Bērziņš un Bebrišs braucienos uzrādīja astoto un septīto rezultātu un summā čempioniem zaudēja 0,53 sekundes – piektā vieta.

Pagājušās sezonas Pasaules kausa Siguldas posma uzvarētājs Oskars Ķibermanis kopā ar Matīsu Mikni braucienos bija devītie un piektie un posma kopvērtējumā ierindojās sestajā vietā (+0,56 s).

Savukārt Pasaules kausa debitants pilots Dāvis Kaufmanis ar stūmēju Ivo Danu Kleinbergu pirmajā braucienā negaidīti bija labākais no mājiniekiem (sestais rezultāts), taču otrais mēģinājums bija pagalam neveiksmīgs (12.laiks), un summā desmitā vieta 0,71 sekundi aiz F.Frīdriha.

Nākamās nedēļas nogalē bobsleja divniekiem Siguldā paredzētas vēl divas sacensības.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.