Menu
 

Martins Dukurs skeletona sezonu sāk ar uzvaru Siguldā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - twitter.com/ibsfsliding Foto - twitter.com/ibsfsliding

Titulētais skeletonists Martins Dukurs jauno Pasaules kausa izcīņas sezonu piektdien sācis ar pirmo vietu sacensībās mājas trasē Siguldā, kas viņam bija jau 55.uzvara karjerā. Nedaudz līdz goda pjedestālam pietrūka viņa brālim Tomasam – ceturtā vieta. Jau ziņots, ka iepriekš notikušajās dāmu sacensībās vienīgā Latvijas pārstāve Endija Tērauda izcīnīja negaidīti augsto trešo vietu.

Siguldā nav ieradušies spēcīgie Dienvidkorejas un Ķīnas skeletonisti, kā arī amerikāņi un kanādieši, taču gandrīz visi pārējie – kopumā astoņpadsmit – bija klāt. Pēc pirmā brauciena abi mājinieki iekārtojās rezultātu tabulas pirmajās divās vietās. Martins, kurš piektdien brauca ar jaunu tehniku, bija pārliecinoši labākais (50,21 sekunde), bet Tomass otrais 0,45 sekundes aiz jaunākā brāļa. Tiesa, pieci konkurenti bija vienas sekundes desmitdaļas robežās aiz Tomasa.

Otrajā braucienā Martins vēlreiz apliecināja savu klasi – atkal labākais rezultāts un pārliecinoša pirmā vieta. Nepaveicās Tomasam Dukuram, kurš trases beigās pieļāva kļūdu un summā noslīdēja uz ceturto vietu 0,93 sekundes aiz brāļa. Siguldieti apsteidza divi Vācijas skeletonisti Felikss Keizingers un Aleksandrs Gasners, kuri uzrādīja pilnīgi vienādu laiku divu braucienu summā (+0,79 s) un dalīja otro vietu.

Sestdien un svētdien Siguldā sezonas pirmie starti bobslejistiem, bet nākamnedēļ pēc tādas pašas programmas Siguldā norisināsies Pasaules kausa izcīņais otrais posms. Paredzams, ka četru bobsleja divnieku sacensību laikā tiks izmēģināti pieci Latvijas piloti – brauks gan tagadējais izlases līderis Oskars Ķibermanis, gan Ralfs Bērziņš, gan olimpiskais čempions Oskars Melbārdis, gan arī jaunie piloti Dāvis Kaufmanis un Emīls Cipulis.

Sacensības Siguldā šogad notiek bez skatītāju klātbūtnes.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.