Menu
 

"Super Nova"/Salaspils futbolisti svin otro uzvaru pēc kārtas (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Sanita Ieva Sparāne, optibetvirsliga.com Foto - Sanita Ieva Sparāne, optibetvirsliga.com

Nespējuši izcīnīt nevienu uzvaru sezonas pirmajā 21 spēlē, sporta kluba “Super Nova”/Salaspils futbolisti tikuši jau pie otrā panākuma pēc kārtas un saasinājuši cīņu par palikšanu Latvijas virslīgā turnīra tabulas lejasgalā.

Sestdien izbraukuma spēlē pret Jūrmalas “Spartaku” pirmajā pusstundā “Super Nova” komandu divreiz vadībā izvirzīja Marko Regža, taču abas reizes laukuma saimniekiem izdevās atspēlēties. Uzvaras vārtus salaspiliešu labā 77.minūtē guva Kristers Atars, un atlikušajā laikā viesi bija tuvāk ceturto vārtu guvumam nekā mājinieki rezultāta izlīdzināšanai.

Turnīra tabulā SK “Super Nova”/Salaspils futbolistiem nu ir 11 punkti 23 spēlēs – tikai par diviem mazāk nekā futbola klubam “Metta”, kam gan ir spēle rezervē, un par trim mazāk nekā FK “Spartaks”. Piektajā pozīcija ar 37 punktiem ir Ķekavas “Auda”, kas nākamo spēli aizvadīs pirmdien pret līderiem “Valmiera FC” (56 p.).

Latvijas pirmās līgas čempionātā futbola klubs “Salaspils” savās mājās nospēlēja neizšķirti 1:1 ar “Leevon Saldus” vienību, turklāt izlīdzinājumu panāca tikai kompensācijas laika piektajā minūtē, kad 11 metru soda sitienu realizēja Haralds Silagailis. Ar tādu pašu rezultātu Upesciemā miera līgumu slēdza futbola skola “Alberts” un Skanstes sporta klubs, turklāt abus golus otrajā puslaikā iesita viesi – vispirms pretinieku un pēc tam savos vārtos.

Rezultāts 1:1 tika fiksēts arī svētdien Apvienotās futbola akadēmijas “Olaine” un futbola kluba “Dinamo Rīga” cīņā. Edgars Brics pirmā puslaika nogalē vadībā izvirzīja olainiešus, taču uzvaru viņiem nosargāt neizdevās – izlīdzinājumu dinamieši panāca 91.minūtē.

Turnīra tabulā, kurā līdere ir futbola skola “Jelgava” (12 uzvaras 12 spēlēs un 36 punkti), FS “Alberts” ir septītajā vietā (19 punkti 14 spēlēs)  salaspilieši devītajā (14 p. 13 sp.), bet AFA “Olaine” joprojām pēdējā 14.vietā (7 p. 13 sp.).

Latvijas otrās līgas Austrumu grupas līderu FK “Ķekava/Auda” futbolistu uzvaru sērija sasniegusi deviņas spēles. Sestdien Valmierā ar 6:0 tika sagrauta “FC Gauja” vienība, turklāt četrus no sešiem vārtiem ķekavieši guva pēdējās piecās minūtēs. Ar “hettriku” izcēlās Jānis Rotbergs, pa reizei precīzi bija Toms Burcevs, Emīls Kostikovs un Emīls Vītiņš.

Rietumu grupas turnīra spēlē pret futbola klubu “Karosta ”Piņķos Babītes sporta kluba komandu divreiz vadībā izvirzīja Ņikita Žarovs, Liepājas futbolisti divreiz atspēlējas un 20 minūtes līdz beigām arī izvirzījās vadībā, tomēr Reinis Pāls atjaunoja līdzsvaru – 3:3.

Neizšķirts arī Jaunmārupē, kur Mārupes sporta centra futbolisti tikās ar futbola klubu “Aliance”. Pirmās pusstundas beigās mājinieki zaudēja vārtus un drīz pēc tam palika skaitliskā mazākumā, tomēr Dāvis Vilcāns izlīdzināja rezultātu. Otrajā puslaikā viesi vēlreiz izvirzījās vadībā, un ritēja jau kompensācijas laiks, kad Igors Krasovs panāca 2:2. Babītes komanda tabulā ir trešajā vietā (14 p.11 sp.),  bet mārupieši piektajā (11 p. 8 sp.).

Piecas spēles ar Pierīgas futbola klubu piedalīšanos aizvadītas Latvijas trešās līgas Centra grupas turnīrā. “Upesciema Warriors” savās mājās Garkalnes pagastā ar 0:4 piekāpās līderiem FK “PPK/Betsafe” futbolistiem, FK “Olaine” / FK “Union” ar 0:3 futbola skolas “Alberts” otrajai vienībai, bet “ASK Kadaga” Ādažos ar 2:3 “Riga United” komandai (mājinieku labā precīzi sita Mārcis Rūtiņš un viens no pretinieku spēlētājiem savos vārtos).

Toties vēl divas sekmīgas spēles Salaspils komandām. Sporta kluba “Kengaroos” futbolisti vispirms viesos pret “Riga United” izcīnīja graujošu uzvaru 7:1, kaut pēc nospēlētām 40 minūtēm rezultāts vēl bija 0:0. Trīs golus iesita Sandis Švāns, pa vieniem – Valentīns Krupeņičs, Aleksandrs Kosušenko, Georgijs Benskis un Daniils Fogels. Svētdien “Kengaroos” viesojās pie Rīgas Tehniskas universitātes studentiem un, lai gan bija nonākuši zaudētājos 0:2, svinēja uzvaru 3:2. Precīzi bija Aleksandrs Kosušenko, Georgijs Benskis un Andrejs Kravčenko.

Turnīra tabulā FK “Olaine” / FK “Union” ir trešajā vietā (20 p.), “Upesciema Warriors” piektajā (18 p.), SK “Kengaroos” septītajā (12 p.) un “ASK Kadaga” astotajā (11 p.).

Sieviešu futbola līgā svarīgā spēlē par medaļām FK “Olaine” un “Super Nova”/RTU futbolistes vārtus tā neguva – 0:0. Uz nulles nospēlēja arī Ķekavas “Auda”, taču viņu pretinieces futbola skolas “Metta” audzēknes precīzi sita četras reizes – 0:4.

Pārliecinošas tabulas līderes pēc 12 kārtām ir SFK “Rīga” futbolistes – 34 punkti, bet cīņā par sudrabu un bronzu FS “Metta” ir 24 punkti, FK “Olaine” 18 un “Super Nova”/RTU 17 punkti. FK “Auda” ar 9 punktiem ir piektajā pozīcijā.

(papildināta no 4.rindkopas)

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.