Menu
 

Kamaniņu braucēji izcīnījuši vēl divas medaļas pasaules junioru čempionātā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Vēl divas godalgas Bludencas trasē Austrijā notikušajā pasaules junioru čempionātā svētdien izcīnījuši Latvijas jaunie kamaniņu braucēji. Čempionu titulu izcīnīja divnieks Kaspars Rinks un Vitālijs Jegorovs, bet komandu sacensībās Latvijas četriniekam bronzas medaļa.

Diviem pagājušā gada nogalē izcīnītajiem Eiropas čempiona tituliem divus pasaules junioru čempiona titulus pievienojis Kaspars Rinks. Sestdien viņš bija labākais individuālajās sacensībās, bet svētdien kopā ar Vitāliju Jegorovu no Sauriešiem triumfēja divnieku ekipāžu sacensībās. Latvijas duets bija labākais abos braucienos un otrās vietas ieguvējus vāciešus Jēgeru/Štoiti apsteidza par 0,208 sekundēm.

Nieka sekundes divas tūkstošdaļas līdz medaļai pietrūka Raimondam Baltgalvim no Saulkrastiem un Krišjānim Brūnam no Zaķumuižas – tieši tik viņi zaudēja trešās vietas ieguvējiem amerikāņiem (0,630 sekundes aiz Rinka/Jegorova). Savukārt Ropažu jaunieši Jānis Gruzdulis-Borovojs un Uldis Jakseboga pirmajā braucienā krita un 14 ekipāžu konkurencē ierindojas 12.vietā (+10,926 s).

Sacensībās juniorēm labākā no Latvijas kamaniņu braucējām bija siguldiete Frančeska Bona, kura ierindojās sestajā vietā 0,445 sekundes aiz pasaules čempiones Juliannas Tunickas no Ukrainas.

Devīto vietu ieņēma Zane Kaluma no Saulkrastiem (+0,835 s), bet rīdziniece Agnija Bogdanova 33 dalībnieču konkurencē pirmajā braucienā palika 27.pozīcijā un otrajam mēģinājumam nekvalificējās.

Pasaules junioru čempionāta pēdējā disciplīnā komandu sacensībās Latvijas kvartets Z.Kaluma, K.Rinks un Baltgalvis/Brūns ieguva bronzas medaļas. Pārliecinoši uzvarēja Vācijas juniori, kuriem latvieši zaudēja 1,909 sekundes, otrajā vietā Ukrainas kamaniņu braucēji.

Jau ziņots, ka sestdien pirmo vietu izcīnīja Kaspars Rinks junioriem, bet divnieku ekipāžu sacensībās juniorēm Viktorija Ziediņa un Selīna Zvilna uzvarēja, bet Marta Robežniece un Kitija Bogdanova ieguva bronzu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.