Menu
 

Sigulda nākamsezon rīkos Eiropas čempionātu bobslejā un skeletonā, kā arī pirmo reizi uzņems Pasaules kausu parabobslejā

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Sigulda 2023./2024.gada sezonā rīkos Eiropas čempionātu bobslejā un skeletonā, kā arī pirmo reizi uzņems Pasaules kausa parabobslejā posmu, vēsta Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF).

Siguldas trasē nākamajā sezonā notiks Pasaules kausa sestais posms, kas risināsies no 29.janvāra līdz 4.februārim. Pagājušajā nedēļā notiekošajā Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) sacensību organizatoru sanāksmē tika lemts, ka vienlaicīgi ar Pasaules kausu Siguldā tiks sadalītas arī Eiropas čempionāta medaļas. Eiropas čempionāts Siguldā līdz šim noticis vienu reizi - 2020.gada februārī.

Tāpat sanāksmē lēma, ka 16. un 17.decembrī vienlaicīgi ar Eiropas kausa posmu bobslejā Siguldā notiks arī parabobsleja sacensības. IBSF parabobsleja koordinators Kristaps Kotāns ir gandarīts, ka beidzot sacensības notiks mājas trasē. 

"Siguldā reiz notika pasaulē pirmie parabobsleja mači, ir bijušas arī bobskolas, bet kā sezonas posms Siguldā būs pirmo reizi, un es ļoti ceru, ka uz palikšanu arī nākamo sezonu kalendāros. Jo vairāk trasēs notiek parabobsleja sacensības, jo vairāk iespējams gan popularizēt šo disciplīnu, gan arī pašiem sportistiem bagātīgāka pieredze," LBSF citē Kotāna teikto.

Atbildot uz jautājumu, vai parabobslejisti nebaidīsies no Siguldas trases augstās sarežģītības pakāpes, Kotāns atbildēja, ka šīs disciplīnas atlēti ir apguvuši jau Leiklpesidas trasi ASV un Oberhofas trasi Vācijā, kas savā ziņā atgādina Siguldu, tāpēc parabobslejistu vidū ir augsts pilotēšanas līmenis un Siguldas trase problēmas neradīšot.

Starptautisko sacensību Siguldas posmu ilggadējā direktore Janika Judeika atzīmēja, ka šis lēmums ir nozīmīgs arī priekšdienām. "Ja mēs potenciāli gatavojamies Siguldas trasē uzņemt augstākā ranga sacensības, tad fakts, ka esam rīkojuši un mums ir parabobsleja maču pieredze, noteikti nāks par labu Siguldai," uzsvēra Judeika.

Jaunā bobsleja un skeletona sezona sāksies novembra vidū ar posmu Pekinas olimpisko spēļu trasē, pēc tam sekos sacensības Albērvilas, Insbrukas, Sanktmoricas un Lillehammeres olimpiskajās trasēs, sestais posms notiks Siguldā, septītais - Vācijā, Altenbergas trasē, bet noslēdzošais, astotais posms vien marta beigās Leikplesidas trasē ASV. Pasaules čempionāts notiks Vācijā, Vinterbergas trasē no 19.februāra līdz 3.martam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.