Menu
 

Vasarīgs bezalkoholiskais mohito ar ogām un citrusaugļiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Garie, saulainie vakari un atvaļinājuma noskaņojums tā vien mudina nodoties nesteidzīgai dzīves baudīšanai un izmēģināt kādu atspirdzinošu dzērienu ar vasaras ogu aromātu, tādēļ uztura speciāliste un pavāre Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu “Elvi” un dabīgā minerālūdens ražotāju “Venden” piedāvā viegli pagatavojama, vasarīga bezalkoholiskā mohito recepti, kas pārsteigs ar oriģinalitāti un ļaus izbaudīt ogu garšu valdzinājumu.

Aveņu-dzērveņu-citrusaugļu mohito

Sastāvdaļas (2-4 glāzēm)

500 ml “Venden” gāzētā ūdens ar dzērveņu aromātu, 125 g aveņu, sula no 4 apelsīniem, puse citrona, ledus, ½ glāze dzeramā ūdens, medus (pēc vēlmes), saišķis piparmētru lapu, svaigas dzērvenes rotāšanai 

Pagatavošana

Katliņā liek avenes un pusi piparmētru lapu ar visiem zariņiem, pielej 1/2 glāzi dzeramā ūdens un uzvāra.

Visu izkāš caur sietu, pamatīgi izberžot aveņu mīkstumus un kārtīgi saspaidot piparmētru lapas (sietiņā ir jāpaliek aveņu kauliņiem un piparmētrām). 

Iegūto aveņu-piparmētru biezeni atdzesē un, ja kokteili vēlas saldāku – pievieno tam nedaudz medus.

Katras glāzes pamatnē ielej 2-3 ēdamkarotes aveņu-piparmētru biezeņa.

Piepilda glāzes ar ledu.

Lēnām salej glāzēs svaigi spiestu apelsīnu sulu, to vienmērīgi sadalot pa visām glāzēm. 

Atlikušajā glāzes daļā piepilda VENDEN gāzētu ūdeni ar dzērveņu aromātu. 

Rotā ar citrona šķēli, svaigām dzērvenēm un piparmētru lapām. Pasniedz uzreiz!

*Lai kokteilis izskatītos iespaidīgāk, to veido kārtainu, taču pirms dzeršanas visas sastāvdaļas nepieciešams samaisīt kopā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.