Menu
 

Augusta pirmajā pusē gaidāms vēss līdz mēreni silts laiks

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

ākamajās divās nedēļās gaisa temperatūra Latvijā pārsvarā būs nedaudz zemāka nekā vasarā ierasts, vēsta pašreizējā "Global Forecast System" prognoze.

Jau pirmdien, 29.jūlijā, no ziemeļaustrumiem ieplūdīs vēsāks gaiss un vairs tikai vietām Kurzemē gaiss sakarsīs līdz +28..+30 grādiem. Turpmākajās 10-15 dienās maksimālā gaisa temperatūra Latvijā gaidāma +15..+25 grādu robežās, savukārt dzestrākajās naktīs gaiss atdzisīs līdz +5..+10 grādiem un tikai piekrastē termometra stabiņš nenoslīdēs tik zemu.

Lai gan saule bieži slēpsies mākoņos, tuvākajā laikā prognozētais nokrišņu daudzums valstī vidēji ir mazāks par normu. Pārsvarā gaidāms īslaicīgs lietus, kas skars tikai daļu valsts, un plašākas nokrišņu zonas Latviju šķērsos reti.

Prognozes pagaidām neliecina, ka augusts Eiropai varētu atnest jaunas laikapstākļu anomālijas, taču jāņem vērā, ka karstuma un aukstuma viļņus reti izdodas prognozēt agrāk kā desmit dienas pirms to sākuma.

"Global Forecast System" ir ASV Nacionālās okeānu un atmosfēras pārvaldes datormodelis, kas, ik pēc sešām stundām veicot aprēķinus, prognozē laikapstākļus visā pasaulē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.