Menu
 

Nākamnedēļ Zilajos kalnos norisināsies "Latvijas Jauniešu galvaspilsētas" festivāls "Ikfest2019"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Nākamnedēļ Zilajos kalnos norisināsies "Latvijas Jauniešu galvaspilsētas" festivāls "Ikfest2019"

10.augustā Latvijas “Jauniešu galvaspilsēta-2019” – Ikšķiles un Olaines novadi – aicina ikvienu uz divu dienu aktīvu, sportisku un aizraujošu festivālu “IKfest2019” Zilajos kalnos, tūrisma, sporta un atpūtas kompleksā pie Dubkalnu ūdenskrātuves. Līdzās dažādām aktivitātēm varēs arī uzzināt, kura pašvaldība iegūs titulu “Latvijas Jauniešu galvaspilsētā 2020”.

Pasākuma apmeklētāji varēs sajust adrenalīnu dažādās sacensībās, izmēģināt skimbordu un supošanu, pagatavot paši savu burgeru grila skolas darbnīcā, kā arī atbalstīt dalībniekus mūzikas un deju konkursos un baudīt ballīti līdz rītam, pavēstīja Izglītības un zinātnes ministrijā. Cita starpā divu dienu garumā festivālā norisināsies gada vērienīgākais pludmales volejbola festivāls amatieriem "Blieziens 2019”. Sporta sacensības notiks sadarbībā ar biedrībām “Salaspils volejbola klubs” un “Baltijas sports”.

Pasākuma “IKfest2019” oficiālā atklāšanā notiks plkst. 13.00 kopā ar Ikšķiles novada “Bērnu un jauniešu sporta laureāts 2018” ceremoniju, kuru papildinās dažādi priekšnesumi. No plkst. 14.00 pasākuma apmeklētāji varēs baudīt dažādas aktivitātes festivāla teritorijā. Būs iespēja piedalīties gan supošanas apmācībās un sacensībās, gan Ikšķiles Jaunsargu izaicinājumos. “Piedzīvo Eiropu” teltī varēs iepazīt biedrību “Klubs "Māja" – jaunatne vienotai Eiropai”, “Eurodesk” piedāvātās iespējas un Eiropas Jaunatnes dialoga projektu. "Filmas & Popkorndiskusijas" teltī dalībnieki varēs baudīt popkornu un, skatoties #EU&Me kampaņas īsfilmas, paceļot apkārt Eiropai interesantos stāstos, kā arī iesaistīties diskusijās ar brīvprātīgajiem no dažādām Eiropas valstīm. Biedrība "Izturība" būs sagatavojusi spēli ar sacensību elementiem “Orientēšanās labirints”.

Plkst. 15.00 norisināsies svinīgā “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2020 apbalvošana” un lielais Latvijas jauniešu video uzsauciens “Jaunieši ir mūsu ŠODIENA!”. Ikviens jauniešu centrs, jauniešu apvienība tiek aicināti līdzi ņemt līdzi savas organizācijas atpazīšanas zīmi (karogu, drukātu logo utt.)

Pēc Jauniešu galvaspilsētas 2020 paziņošanas plkst. 15.30 tiks dots starts pludmales futbola sacensībām, būs iespēja turpināt piedalīties izaicinājumos un baudīt priekšnesumus jauno izpildītāju konkursā “Gaisa trīce”, ko organizē Jauno mākslinieku apvienība “Haoss”. Pieteikties var gan solisti, gan grupas, lai parādītu sevi un savus oriģināldarbus. Savukārt plkst. 16.00 grila skolas darbnīcā būs iespēja pagatavot pašam savu burgeru.

Plkst. 18.00 tiks dots starts hip hop deju cīņām “Zemes trīce”, kur deju cīņās dalībnieki var pieteikties kādā no divām kategorijām: “Beginners” (iesācējiem) vai “Open” (piedalīties var ikviens, kas sasniedzis vismaz 14 gadu vecumu).

Par jautru noskaņojumu un iespēju izdejoties visa vakara garumā parūpēsies grupa DEM.

Plkst. 22.00 uz skatuves kāps repa frīstaila apvienība “Brīvrunu Projekts” ar Latvijā pazīstamiem Repa māksliniekiem: Punkts uz I no apvienības Kreisais krasts, Artūrs Skutelis, E.V. un IDUS ABRA kopā ar DJ Oriole. Vēlāk balli turpinās grupa DEM un visizturīgākos dejotājus vēl līdz 3iem no rīta sagaidīs ballīte ar DJ [Ex] da Bass un 3LIVE PROJECT.

Pasākumu atbalsta: Ikšķiles novada pašvaldība. “Latvijas jauniešu galvaspilsēta 2019” aktivitātes tiek īstenotas ar Izglītības un zinātnes ministrijas jaunatnes politikas valsts programmu 2019. gadam finansējumu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.