Menu
 

Noskaidrots Latvijas atzītākais medus un veselīgākā maize Zemgalē, apbalvoto vidū arī Pierīgas ražotāji

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Jelgavas pilsēta un JPPI "Kultūra" Foto: Jelgavas pilsēta un JPPI "Kultūra"

Palutinot vēderus un godinot latviešu ēdienkartē tik iemīļotos piena, maizes un medus produktus, 31. augustā, pulcējot vairāk nekā 180 dalībnieku, Jelgavā nosvinēti 19. vispārējie Latvijas piena, maizes un medus svētki.

Tirgošanās un jautrība Hercoga Jēkaba laukumā sākās jau no plkst. 9.00, kad svētku viesi tika aicināti nobaudīt un iegādāties gardākos piena, maizes un medus produktus, kā arī dažādus amatnieku darinājumus no visas Latvijas. Svētku andeli padarot jautrāku uz skatuves kāpa tautas muzikantu ansamblis “Tals’ trimiš”, “Zaļā galma kapella” un kapela “Hāgenskalna muzikanti”, informē Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes “Kultūra” sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Gaile.

Visas dienas garumā notika dažādas degustācijas un konkursi, kuros iesaistīties tika aicināts ikviens apmeklētājs. Latvijas Biškopības biedrības konkursā “Latvijas atzītākais medus 2019” par 1. vietas ieguvēju tika atzīts Naukšēnu novada bitenieks Rimants Gaidamovičs par griķu medu, 2. vietu ieguva Ķekavas novada ZS “Dorītes” bitenieks Jānis Sulutaurs par liepu medu, bet 3. vietu – Viesītes novada biteniece Maija Malnača par dažādu ziedu medu, stāsta E. Gaile.

Latvijas Maiznieku biedrības konkursā “Veselīga maize mūsdienīgam patērētājam Zemgalē 2019” 1. vieta piešķirta AS “Hanzas maiznīca” par pilngraudu rudzu maizi, 2. vieta – SIA “Maiznīca Flora” par “Lielās šķēles Sējas saldskābo maizi ar graudiem”, bet 3. vieta – SIA “Saldus maiznieks” par rudzu maizi “Kurzemnieks”.

Svētku laikā darbojās arī dažādas radošās darbnīcas un aizraujošas aktivitātes visai ģimenei. Tāpat ikviens tika aicināts pārbaudīt savus spēkus sporta sacensībās “Latvijas spēcīgākā pilsēta”, 3x3 basketbola turnīrā un Jelgavas volejbola čempionātā, vēsta JPPI “Kultūra” pārstāve.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.