Menu
 

"Kodols" iesaka: Cepta cūkas krūtiņa ar citronkartupeļiem Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Sastāvdaļas: 2 kg cūkas krūtiņas (gaļas marinādei: 3 daiviņas ķiploka, 5 ēd. k. olīveļļas, 1 ēd. k. medus, 2 ēd. k. sojas mērces, 1/2 citrona sulas), 1,5 kg kartupeļu (kartupeļu marinādei: olīveļļa, sāls, 1 citrona miziņa, 1 ēd. k. medus).

Gaļu sagriež gabalos. Marinādes sastāvdaļas sakuļ kopā un gaļu iemarinē uz 30 minūtēm. Pēc tam uz pannas apcep to no visām pusēm zeltainu. Pārvieto uz cepamo pannu un pārlej ar marinādi. Liek cepties 50–60 minūtes 200°C temperatūrā.

Kamēr cepas gaļa, kartupeļus nomizo, pārgriež uz pusēm. Liek bļodā, pievieno olīveļļu un sāli, visu kārtīgi samaisa.

Divdesmit minūtes pirms gaļas cepšanas beigām klāt uz pannas pievieno kartupeļus un cep. Piecas minūtes pirms izņemšanas no krāsns kartupeļiem pārber citrona miziņas un pārlaista nedaudz šķidra medus.

Labu apetīti!

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.