Menu
 

Aicina skolēnu rudens brīvlaiku pavadīt Jūrmalā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Jūrmalas Brīvdabas muzejā var aplūkot zvejnieka sētu, enkuru un laivu kolekciju un ieskandināt mēlīšu sitamo instrumentu – zvangu, kas atrodas brīvā dabā. Foto – Artis Veigurs Jūrmalas Brīvdabas muzejā var aplūkot zvejnieka sētu, enkuru un laivu kolekciju un ieskandināt mēlīšu sitamo instrumentu – zvangu, kas atrodas brīvā dabā. Foto – Artis Veigurs

Rudens brīvlaikā ģimenes ar bērniem aicinātas apmeklēt Jūrmalu. Nesteidzīgas un aktīvas pastaigas gar jūru un dabas parkos, ūdens prieki spa centros un ūdens atrakciju parkā, kino vai muzeja apmeklējums un citas draudzīgas iespējas rudenīgai atpūtai Jūrmalā, iesaka pilsētas pašvaldība.

Pastaigas pludmalē un dabas parkos

Aicinām doties pastaigās, nūjot vai skriet pa Jūrmalas 24 kilometrus garo jūras krasta līniju. Pludmales smiltis rudenī ir labi izbraucamas ar velosipēdu. Pludmalē atrodas rotaļu laukumi bērniem – šūpoles un slidkalniņi. Lai pastaiga būtu patīkama arī diennakts tumšajā laikā, pastaigu laipa Dzintaru pludmalē līdz Majoriem ir izgaismota.

Jauka pastaiga iespējama arī gar Lielupi, tur bērni var pakavēties rotaļu pilsētiņā “Kuģis” Majoros, Lejas un Plūdu ielas tuvumā.

Netālu no Lielupes grīvas ir Ragakāpas dabas parks ar pastaigu taku priežu mežā. Parka teritorijā atrodas Jūrmalas Brīvdabas muzejs (Tīklu iela 1a), kur var aplūkot zvejnieka sētu, enkuru un laivu kolekciju un ieskandināt mēlīšu sitamo instrumentu – zvangu, kas atrodas brīvā dabā.

Īpaša burvība rudenī ir Ķemeru Nacionālajā parkā. Pastaiga pa dēļu laipām ir brīnišķīga iespēja kopā ar bērniem iepazīt augsto purvu un tā iemītniekus. Ģimenēm ar mazākiem bērniem piemērotāka ir Melnalkšņu dumbrāja taka, kuras sākumā atrodas rotaļu laukums, savukārt ģimenes ar lielākiem bērniem, iepriekš piesakot ekskursiju gida pavadībā, var doties neparastā pastaigā ar purva kurpēm.

Arī Dzintaru mežaparks ar parka celiņiem mierīgām pastaigām un skrituļotājiem, sporta laukumiem un skeitparku aktīvās atpūtas cienītājiem, arī rotaļu laukumiem dažādu vecumu bērniem ir piemērota atpūtas vieta visai ģimenei. Var uzkāpt parka skatu tornī ar 12 platformām dažādos augstumos un palūkoties uz Jūrmalu no augstuma.

Sasildīties spa un ūdens atrakcijās

Jūrmalā ir daudz iespēju labsajūtas uzlabošanai visai ģimenei – pēc pastaigas mežā vai liedagā var sasildīties kādā no kūrortviesnīcu spa centriem. Informācija par spa, baseiniem un pirtīm atrodama mājaslapas www.visitjurmala.lv sadaļā “Spa&Wellness”.

Arī “Līvu akvaparkā” (Viestura iela 24) katrs var atrast sev piemērotāko atpūtas veidu – dažādu garumu nobraucienu slīdnes, vairāk nekā desmit baseini, kas piemēroti gan bērniem, gan pieaugušajiem, un spa komplekss, kur var ļauties mierīgai atpūtai burbuļvannās, gaisa un zemūdens masāžās, pirtīs.

“Korso brīnumi” Jūrmalā

Izklaides un izglītības centrs "Korso brīnumi" (Jomas ielā 37) ar neparastiem eksponātiem ir interesanta izklaides vieta gan bērniem, gan pieaugušajiem. Pašiem mazākajiem centra apmeklētājiem piemērots ir bērnu rotaļu laukumiņš ar bumbu baseinu, šķēršļiem un šūpuļzirdziņiem. Skolēnu brīvlaikā centrs atvērts P.–Pk. plkst. 13.00–19.00, S. plkst. 11.00–20.00, Sv. plkst. 11.00–19.00. Tālrunis uzziņām 25301855.

“Star Cinema Jūrmala”

“Star Cinema Jūrmala” atrodas galerijā “Korso” (Jomas iela 37) un kinomīļiem piedāvā jaunākās filmas, kā arī, izvēloties filmu no kinoteātra bagātīgā multimediju krājuma, sarīkot individuālu ģimenes seansu.

Skolēnu brīvlaikā kino aicina uz animācijas filmu “Jetijs”, kas aizvedīs ceļojumā no Šanhajas ielām līdz pat sniegotajiem Himalaju kalniem, un ģimenes filmu “Melnā feja Malefisenta: Tumsas valdniece”.

Interesanti muzejos

Jūrmalas pilsētas muzejā (Tirgoņu ielā 29) izstādē “Bērns kūrortā” mazākie muzeja apmeklētāji var iepazīties ar bērnu izklaidēm kūrortā no 19. gs. beigām līdz pat mūsdienām, aplūkojot spēles, rotaļlietas, apģērbu un pludmales piederumus, kā arī būvēt smilšu pilis. Muzejs apmeklētājiem atvērts trešdienās–svētdienās plkst. 10.00–17.00.

Aspazijas mājā (Z. Meierovica prospekts 18/20) leģendārās latviešu dzejnieces dzīves un daiļrades stāsts izstāstīts interaktīvā ekspozīcijā “Aspazija atgriežas Dubultos”. Muzejs apmeklētājiem atvērts otrdienās–sestdienās plkst. 10.00–17.00. Ieeja bez maksas.

Raiņa un Aspazijas vasarnīcā (J. Pliekšāna ielā 5/7) 26. oktobrī plkst. 11.00 notiks Līvas Kaprāles radošā darbnīca “Aspazija un kaķi”. Dalības maksa ģimenei 3 eiro. Dalība nodarbībā jāpiesaka iepriekš pa tālr. 67764295.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.