Menu
 

Aptuveni 5000 "Sadales tīkla" klientiem Rīgā un Siguldā traucēta elektroapgāde

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Svētdien pusdienlaikā elektroapgāde traucēta aptuveni 5000 AS "Sadales tīkls" klientiem Rīgā un Siguldā, informēja uzņēmumā.

Šodien plkst.13.16 reģistrēts tehnoloģisks traucējums vidējā sprieguma 20 kilovoltu (kV) elektrotīklā Siguldā, kas ietekmē aptuveni 2400 klientu elektroapgādi Strēlnieku, Jaunatnes, Stacijas, Pulkveža Brieža ielas apkaimē.

Savukārt plkst.13.18 reģistrēts vidējā sprieguma elektrotīkla bojājums Rīgā, Ziepniekkalnā, kas izraisīja elektroapgādes traucējumus aptuveni 2800 klientu.

AS "Sadales tīkls" operatīvā darba brigādes nekavējoties sākusi bojājuma lokalizēšanu, lai visiem klientiem atjaunotu elektroenerģijas piegādi pēc iespējas ātrāk.

Lielākajai daļai klientu elektroapgāde atjaunota un ap plkst.14 elektroapgādes traucējumi vēl ir aptuveni 900 klientu Siguldā un 1600 klientu Rīgā, Ziepniekkalna apkaimē.

Elektroapgādes traucējumu iemesls tiek skaidrots.

Šodien visā Latvijā vērojams spēcīgs vējš, kas vietām var sasniegt vētras spēku un radīt elektrotapgādes traucējumus klientiem. Uzņēmuma operatīvais personāls seko līdzi meteorologu prognozēm un situācijai elektrotīklā, nodrošinot gatavību nepieciešamības gadījumā novērst iespējamos elektrotīkla bojājumus un operatīvi atjaunot klientu elektroapgādi.

Ņemot vērā meteorologu brīdinājumus, "Sadales tīkls" aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā, netuvoties elektrolīnijām, ja tajās ir iekārušies koki vai zari, vai zemē redzams norauts elektrolīniju vads, jo tas var apdraudēt iedzīvotāju dzīvību.

Redzot šādu bīstamu situāciju, nekavējoties jāinformē AS "Sadales tīkls", zvanot uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404, vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, zvanot uz telefonu 112.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.