Menu
 

Foto: "Gaujas pārgājienā" Siguldā piedalījušies gandrīz pieci tūkstoši cilvēku

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Aizvadītās nedēļas nogalē, spītējot drēgnajam un lietainajam laikam, Siguldas “Gaujas pārgājienā” piedalījies rekordliels skaits – četrarpus tūkstoši cilvēku. Šis bija viens no starptautiski daudzveidīgākajiem pārgājieniem, kāds līdz šim norisinājies Latvijā, jo tajā piedalījās ne tikai dalībnieki no Latvijas, bet arī Lietuvas, Polijas, Vācijas, Slovākijas, Čehijas, Lielbritānijas, Igaunijas un pat Norvēģijas.

“Gaujas pārgājiena“ dalībniekiem tiek piedāvāta iespēja izvēlēties vienu no trīs maršrutiem: 12, 20 vai 30 kilometru garu distanci.

“Visvairāk dalībnieku izvēlējās tieši vidējo – 20 km garo – maršrutu. Esam priecīgi un gandarīti, ka cilvēki bauda dabu un dodas ārpus mājas jebkurā vecumā. Šogad vecākajam pārgājiena dalībniekam bija 81 gads, un viņš pievarēja 12 km distanci,” informē pārgājiena organizators Baltijas valstīs “TrekTours”.

Dalībnieki apskatīja 19 m dziļo un 12 m plato Gūtmaņalu, 43 m augstumā uzcelto trošu ceļu, kas savieno Krimuldu un Siguldu, Cēzara krēslu ar skatu uz Gaujas ielejām un līkločiem, Krimuldas muižu un drupas, Siguldas panorāmas ratu, 15 m augsto Gaujas ielejas kaļķakmens sienu un Velna alu.

Pārgājienu rīkoja “TrekTours” sadarbībā ar “Gjensidige Latvija”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.