Menu
 

Līgatnes dabas takās varēs iepazīt dzīvnieku pēdas dabā

  • Autors:  Anna Maļiņina, Dabas aizsardzības pārvaldes dabas izglītības speciāliste
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Līgatnes dabas takas sestdien, 30.novembrī, aicina zinātkāros dabas draugus uz radoši izglītojošu pasākumu "Dzīvnieku pēdas dabā", kurā ikvienam būs iespēja uzzināt, kādas parādības un zīmes liecina par dzīvnieku klātbūtni dabā.

Pasākuma dienā pie Dabas izglītības centra "Pauguri" būs skatāma izstāde "Dzīvnieku pēdas dabā", kas dos iespēju iepazīties ar Latvijā savvaļā dzīvojošo dzīvnieku pēdu nospiedumiem, kā arī būs varēs piedalīties radošās aktivitātes – veidot papīra dzīvniekus, izveidot savu mazo pēdu noteicēju, kā arī salīdzināt savu ēdas nospiedumu ar dzīvnieku pēdām un piedalīties citās atrakcijās.

Līgatnes dabas taku vadītāja, zooloģe Inta Lange pauž, ka liecības par dzīvnieku klātbūtni nebūt nav tikai to atstātie pēdu nospiedumi, bet arī citas pazīmes, piemēram izkritušas putna spalvas, grauzēju atstātās zobu pēdas, īpatnēja zvēra smarža vai ekskrementi un citas redzamas un citādi uztveramas pazīmes.

Dalība pasākumā ar Līgatnes dabas taku ieejas biļetēm

Pasākumu organizē Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar Līgatnes novada pašvaldības aģentūru "Līgatnes novada kultūras un tūrisma centrs".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.