Menu
 

Foto: Ziemassvētku laika burvība Ogrē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Voldemārs Stāvusis Foto - Voldemārs Stāvusis

Šobrīd Ogres pilsēta ir mirdzošu lampiņu ieskauta. Ikvienu iepriecinās pastaiga pa Ogres vēsturisko centru, mūzikas baudīšana pie pilsētas galvenās egles un omulīgo vecpilsētas kafejnīcu apmeklējums. Ziemassvētku rotas Ogrē katru gadu kļūst aizvien krāšņākas. Lai ienestu Ziemassvētku noskaņu un gaismu gada tumšākajā mēnesī pašvaldība 2018. gadā īstenoja jaunu pieeju, ietērpjot pilsētu siltu gaismu rotā. Pilsētas iedzīvotāji un viesi to ļoti atzinīgi novērtēja.

Kā pastāstīja Ogres novada Tūrisma informācijas centrā, jau pagājušajā gadā pilsētas centrā un ielās koki tika dekorēti ar gaismas virtenēm, aptinot tās ap koku stumbriem. Šogad kā galvenā tendence ir izvirzīta gaismas nešana uz augšu, ar apgaismojuma virtenēm dekorējot gan koku stumbrus, gan zarus, gaismai tiecoties uz koka lapotni un galotni.

Ziemassvētku gaidīšanas laikā skvērā iepretim Ogres novada pašvaldības ēkai, Brīvības ielā 33, ierīkota Betlēmes jeb Kristus dzimšanas ainiņa, kur Adventes svētdienās būs iespēja paciemoties pie dzīvām aitiņām un ganiņiem, kuri šeit būs sastopami 8., 15. un 22. decembrī no plkst. 13.00 līdz 19.00. Šī iespēja radusies sadarbībā ar Ogres kristīgajām draudzēm.

Ogres kultūras centra zālē, kas pēc renovācijas  atklāta šajā rudenī, notiek aktīva kultūras dzīve tieši ziemas sezonā. Katru nedēļu notiek teātra izrādes, klasiskās un un populārās mūzikas koncerti, aktuālo filmu seansi. Visu decembri notiek dažādi Ziemassvētku koncerti. Visa pasākumu programma: okultura.lv/kalendars vai Ogres kultūras centra Facebook lapā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.